... (scrimmage)

3e klasse B

26 oktober 2019 15:00

N.T.R. Vonk

OPEINDE - Drie minuten voor afloop op 3-2 voorsprong komen, dan moet je de wedstrijd over de streep trekken. Dat deed ONT niet, in blessuretijd maakte Wykels Hallum de gelijkmaker. Onverdiend was dat overigens niet. Een gelijkspel was een prima afspiegeling van de verhoudingen.

ONT tegen Wykels Hallum was best een merkwaardige wedstrijd. In de eerste helft leek het voor de toeschouwers toch wel een tactisch schaakspel waarbij beide teams niet het achterste van de tong lieten zien. De 0-0 ruststand was een logische. Na rust gooiden beide teams de schroom van zich af en ontstond er een boeiend voetbalgevecht. En dat onder leiding van scheidsrechter Vonk uit Hardegarijp die vooral liet voetballen en het duel op gang hield.

Zoals gezegd, de eerste helft leek een tactisch schaakspel wat niet wil zeggen dat er geen kansen waren. Voor ONT was die er al in minuut één. Albert Wijma transporteerde de bal naar Freerk Veenstra en die was te snel in zijn beslismoment om te scoren. Daarna kwam ONT doelman Hidde Ament in actie op schoten van Carlo Schambach en Peter Dijkstra. Net voor het half uur kwamen de bezoekers kansrijk richting ONT doel in een vier tegen drie situatie. Maar die werd wel erg slecht uitgespeeld. Had Wykels Hallum in het middengedeelte van de eerste helft de overhand, ONT had dat in het laatste deel. Tot doelpunten leidde dat niet. Michel Weisser schoot voorlangs, een kopbal van Weisser werd een prooi voor Wykels Hallum doelman Desmond Louwerens en de doelman redde ook nog op een schot van Hielke Knippels.

Was de eerste helft dan misschien strategisch, dat was de tweede helft totaal niet. Die werd knotsgek met zes goals. Mede oorzaak daarvan was de invalbeurt bij Wykels Hallum van Jurjen Bosch. Niet geheel fit startte Bosch op de bank, maar in de tweede helft was de zeer ervaren Bosch bepalend. Altijd aanspeelbaar en de bal altijd goed wegleggend voor een medespeler zorgde de invaller voor problemen bij ONT. Bosch was ook betrokken bij de 0-1. Na een lange bal volgde een kluts situatie en daar profiteerde Doeke Yska van. Maar binnen de minuut was het ook al weer gelijk. Marten Folkersma legde de bal keurig terug op Weisser en die scoorde zijn zevende doelpunt in deze competitie. Dat het niet bij deze stand zou blijven was wel duidelijk. Beide teams speelden voor de winst en die leek tien minuten voor tijd naar de bezoekers te gaan. Een benutte strafschop door Peter Jan Schuts zorgde voor een 1-2 stand. Maar net als bij de 0-1 kwam ONT weer snel op gelijke hoogte. Nu was het ONT dat uit een strafschop scoorde. Dennis Bakker deed dat feilloos. Dan denk je dat zo’n wedstrijd naar een gelijkspel kabbelt, maar daar hadden beide teams geen zin in. En zo leek ONT drie minuten voor tijd de volle buit te pakken door een wonderschoon doelpunt van Freerk Veenstra. Aangespeeld door Knippels liftte Veenstra de bal vanaf zo’n 18 meter van het doel  over Louwerens. Toch werd het geen driepunter voor de thuisploeg. Diep in blessuretijd zorgde Yska voor de deceptie bij ONT. ONT slaagde er niet in de bal na een corner weg te werken en Yska was er als de kippen bij om te scoren.

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen Fc Grootegast, aanvang 15.00 uur.

Ontgoocheling bij ONT na de 3-3 van Wykels Hallum, diep in blessuretijd.