54'
Michel Weisser (intikker)

3e klasse B

30 november 2019 14:30

BERLIKUM - ONT kwam tegen SC Berlikum (SCB) dan nog wel op een 0-1 voorsprong, maar daarmee is dan ook het enige positieve gezegd. ONT zakte zwaar door de ondergrens en was geen schim van de ploeg die vorige week van koploper VV Rottevalle won. Een uitslag van 3-2 lijkt dan misschien op iets van een spannende partij. Dat was het niet.

ONT startte nog redelijk aan de wedstrijd. Wel was de eerste kans voor de thuisclub, Jacob Dirk Tuinenga schoot de bal uit een voorzet voorlangs. De 0-1 viel in de 13e minuut. Jurjen Veenstra passte op broer Freerk, die kreeg de bal ietwat gelukkig mee en scoorde beheerst. Maar na die voorsprong zakte ONT ver weg. Het spel was slordig, passes kwam niet aan, verkeerde keuzes, er was veel balverlies. Aan voetballen kwam ONT niet toe, niet alleen door eigen onvermogen maar ook door toedoen van SCB. Dat speelde compact, had het middenveld in handen, zonder dat de gastheren overigens de pannen van het dak speelden. Maar er werd wel aan de ONT poort gerammeld. ONT doelman Hidde Ament moest redden op inzetten van Ruben Eijzenga en Wessel Miedema. Maar Ament was in de 36e minuut kansloos toen Eijzenga een lange bal oppikte en Ament passeerde. ONT solliciteerde voor rust naar nog een tegentreffer en die kwam er ook op slag van rust. Robbert de Zeeuw profiteerde van de zoveelste fout aan ONT zijde.

Waar de weinige meegereisde ONT supporters hoopten op een betere tweede helft van ONT, moesten die toezien dat het in de 51e minuut 3-1 werd. Eijzenga was opnieuw de doelpuntenmaker. Dat ONT drie minuten later op 3-2 kwam, was een cadeautje, passend in deze tijd van het jaar. SCB doelman Djurre Seerden schoot de bal knullig op het lichaam van Michel Weisser die zonder verder iets te hoeven doen de bal in het doel zag rollen. Ondanks dat ONT trainer Jan Hulzinga drie wissels toepaste, kwam er geen kanteling in de wedstrijd. ONT speelde wel wat beter dan in de eerste helft, maar SCB bleef baas over de wedstrijd. Het was aan een aantal reddingen van Ament te danken dat SCB niet uitliep naar een grotere voorsprong.

De uitslag van 3-2 doet anders vermoeden, maar ONT liet zich als een mak schaap naar de slachtbank leiden. Na drie opeenvolgende winstpartijen was voor ONT het verlies tegen SCB wel even wennen. ONT weet dat het beter kan dan dat er zaterdag werd gespeeld. Volgende week speelt ONT thuis tegen Rijperkerk, een mooie kans om de off-day tegen SCB recht te zetten. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.