70'
74'

3e klasse B

21 september 2019 15:00

OPEINDE - Trefzeker, dat was SC Twijzel in de eerste wedstrijd van het seizoen. De bezoekers kregen over de gehele wedstrijd vier kansen en benutten er drie. ONT zette daar te weinig tegenover waarmee de 1-3 nederlaag is verklaard.

In twee seizoenen tijd stopten bij ONT zeventien spelers van de A selectie. Twee seizoenen terug waren dat er elf en na vorig seizoen stopten zes spelers. Moest ONT trainer Jan Hulzinga dus vorig seizoen al bouwen aan een nieuw team, dat geldt dus nu opnieuw. Drie routiniers stopten en daarmee staat er dit seizoen een piepjong team (gemiddelde leeftijd 21,79) op het veld. En dat in een 3e klasse die bol staat van teams met een gemiddelde leeftijd die (veel) hoger zal liggen dan die van ONT. Een mooie uitdaging.

ONT startte de wedstrijd met een zeker nog niet op elkaar ingespeeld team. De oefen- en bekerwedstrijden werden benut om de kwaliteiten van de spelers te ontdekken of te bevestigen. De bezoekers klopten al na drie minuten op de ONT poort. Johannes Storm pikte een lange bal op en bestookte de veste van ONT doelman Hidde Ament. Ament liet zich niet passeren. Dat gebeurde wel na acht minuten spelen. Op een ingestudeerde situatie had ONT geen antwoord. Met een verre ingooi werd Johannes van der Meulen bereikt, die gebruikte zijn verdediger als ‘draaipunt’ en scoorde. ONT kon daar aanvallend te weinig tegenover stellen. Ook al omdat vaak de lange bal werd gebruikt die geen efficiency opleverde. Een

Dennis Bakker in duel met een tegenstander. Foto Robert Wagter.

goede kans was er nog voor Freerk Veenstra, zijn inzet miste kracht en richting. De tweede kans voor SC Twijzel was ook meteen raak. In vrije positie kon Johannes Storm de 0-2 aantekenen. Jurjen Veenstra was met een schot van afstand nog gevaarlijk voor ONT en ex-ONT’er Wytze Pilat vergat voor rust de partij al in het slot te gooien. Zijn schot ging voorlangs.

Na rust gingen de bezoekers nadrukkelijk ‘in de kont hangen’. ONT mocht de bal hebben en SC Twijzel schroomde niet om bij gevaar de bal richting ONT helft te jassen. Het gaf ONT wel de gelegenheid meer in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Dat lukte Dennis Bakker, zijn schot verdween via de binnenkant van de paal weer het veld in. Het zat ONT dus ook niet mee. De bezoekers wel, want via het nodige geluk kreeg Van der Meulen de bal mee om daarna doeltreffend af te ronden. Een kwartier voor tijd zorgde ONT voor een tegentreffer. Marten Folkersma scoorde in de lange hoek op aangeven van Hielke Knippels. Daar bleef het bij. Scheidsrechter Vonk uit Hardegarijp, hij floot foutloos, vond het na een paar minuten blessuretijd wel welletjes en blies SC Twijzel met drie punten op zak naar de kleedkamer.

Was dit nu voor ONT een valse start? Nou nee, ONT ontmoette in SC Twijzel een team dat in de top drie zal eindigen. Daar is ONT nog niet aan toe. ONT is nog niet ingespeeld, SC Twijzel is dat wel. Dus niet lang stil staan bij het verlies en op naar de volgende wedstrijd. Die is zaterdag a.s. uit tegen Minnertsga. Aanvang 14.30 uur.