Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

11 september 2010 14:30

Wagenaar, J.

ONT verplettert VIOD met 10-0

OPEINDE - In een wedstrijd die nooit een wedstrijd was rekende ONT met 10-0 af met VIOD uit Driesum. Na een kwartier spelen prijkte er een 3-0 stand op het scorebord. De gasten lieten toen al het hoofd hangen en als ONT over de volle 90 minuten scherpte had gehad, was een uitslag richting twintig doelpunten niet onmogelijk geweest.

De voorspelling aan het begin van het seizoen was dat er in de 3e klasse B wel eens dikke uitslagen konden gaan vallen. Door de versterkte promotieregeling, in verband met de instelling van de topklasse en de uitbreiding naar veertien teams in de competitie, stroomden er zes vierde klassers in. En dat waren vorig seizoen niet allemaal competitietoppers want de nummers één tot en met vijf promoveerden. VIOD was vorig seizoen nou juist wél een topper in de competitie. De Driesumers werden voor de tweede keer op rij kampioen. De berichten over VIOD luidden dat er voetbal in het team zat.

In Opeinde bleek daar niet veel van. Nu liepen de bezoekers ook al heel snel achter de feiten aan. ONT speelde bijzonder gedisciplineerd en geconcentreerd en na een kwartier spelen stond er al een 3-0 stand op het scorebord. Bij de rust was het 7-0 en speelde VIOD inmiddels met tien man. Jouke Bosgraaf moest met rood van het veld nadat hij de bal met de hand uit de goal sloeg.

Na rust probeerde ONT het spel van vóór de rust te blijven spelen. Dat lukte een kwartier lang. In dat kwartier werd drie keer gescoord en leek de uitslag werkelijk richting de twintig te gaan. Dat kwam er niet van. In het laatste half uur scoorde ONT niet meer omdat de scherpte toch wat verdween. Niet dat er geen kansen meer waren, maar de “finishing touch” ontbrak. Van VIOD zijde was totaal niets te zien zodat het publiek eigenlijk een saai laatste half uur beleefde.

61. 10-0. Jeroen van Wijk, uit voorzet Lieuwe Elzinga

Volgende week speelt ONT uit tegen Ternaard. Na Anjum en VIOD opnieuw een promovendus uit de vierde klasse als tegenstander. In Ternaard wordt om 14.30 uur afgetrapt.