82'
88'

14 augustus 2010 14:30

ONT overtuigt in oefenwedstrijd

OPEINDE - Na twee verloren oefenwedstrijden kwam ONT in de derde oefenpot tot een overtuigende 8-0 winst tegen FC Wolvega Za. 1. Aan ONT zijde liep het soepeltjes terwijl de tegenstander daar niet heel veel tegenover stelde. Heel veel waarde moet dan ook niet worden gehecht aan de ruime overwinning.

In FC Wolvega trof ONT een tegenstander die via de nacompetitie promoveerde naar de 3e klasse. In principe dus een gelijkwaardige tegenstander maar dat bleek niet het geval. Over 90 minuten genomen was ONT veruit de bovenliggende partij en had het niets te duchten van de bezoekers. Het leidde uiteindelijk tot een 8-0 overwinning waar dubbele cijfers ook heel goed mogelijk waren geweest.

ONT begon sterk met een kans voor Otto Kooi die naast schoot, Jeroen van Wijk die via het hoofd het net ook niet vond en Kooi die de paal raakte. Het veldoverwicht van ONT leidde pas na 20 minuten tot de eerste goal. Sietse Jansma bereikte met een crosspass Gerrit-Jan Kooistra. Diens voorzet werd bij de tweede paal door Egbert Hulzinga binnen getikt. Een paar minuten later werd het 2-0 door Otto Kooi. Kooi werd in de zestien aangespeeld door Sjoerd Riemersma en schoot uit de draai de bal binnen in de lange hoek. De 3-0 ruststand kwam niet veel later op het scorebord. Sietse Jansma kopte de bal uit een corner van Marcel van Wijk snoeihard tegen het net. Het resterende deel van de eerste helft zakte ONT wat in zonder dat FC Wolvega daarvan profiteerde. Het eerste en enige wapenfeit van de Stellingwerfers was er in de 44e minuut. Een voorzet bracht enig gevaar maar leverde slechts een corner op.

Was ONT in de eerste helft al oppermachtig, de tweede helft speelde ONT met de tegenstander. Het was aan onzorgvuldigheid te wijten dat de eindstand op maar 8-0 bleef steken. Het voert te ver om alle kansen en mogelijkheden te benoemen dus blijft het bij de doelpunten. Jeroen van Wijk zorgde voor 4-0 met een schot uit de draai na een vrije trap van Egbert Hulzinga. Een fraaie aanval leidde tot de 5-0. Na een aanval over meerdere schijven vond Egbert Hulzinga kaatsende spits Otto Kooi die keurig aflegde op de inkomende Freddie van der Veen. De verdediger scoorde fraai via onderkant lat. Gerrit-Jan Kooistra bereikte met een mooie voorzet het hoofd van Otto Kooi en dat betekende 6-0. Jacco Tuinstra scoorde heel mooi met een bal in het kruis van een meter of 25 en Egbert Hulzinga kopte de 8-0 eindstand binnen uit een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra. Deden de bezoekers dan helemaal niets? Bijna niets. Er waren in de tweede helft twee mogelijkheden. Een schot verdween naast en een doorgebroken speler werd van scoren afgehouden door een sterke tackle-back van Sietse Jansma en ingrijpen van ONT doelman Rory Bruinja.

Wat was de winst vandaag voor ONT? Vooral de acht doelpunten omdat de algemene opinie is dat ONT een echte afmaker ontbeert. Maar blijkbaar kan er ook zonder worden gescoord. En verder de iets andere strijdwijze. ONT coach Jan Mulder wilde voorin de zijkanten open houden en dat werkte prima. Er was veel verkeer via de flanken en dat leverde ook de nodige mogelijkheden en doelpunten op.