65'
68'

12 januari 2019 14:30

Peter Bakker

OPEINDE - Voorspelbaar, zo mocht je het 2-5 verlies van 3e klasser ONT in de oefenwedstrijd tegen 1e klasser BOL uit Broek op Langendijk wel noemen. De wedstrijd leverde ook een ‘déjà vu’ op. Opnieuw kon een voorsprong niet worden verdedigd, al was dat dit keer tegen een beter BOL geen schande.

Een verslag in een notendop. ONT speelde een aardige eerste helft, misschien ook omdat de tegenstander blijkbaar nog bezig was met het verwerken van ‘the night before’ (bron: Bart Hoogland, trainer BOL). ONT nam in de 17e minuut de leiding door een doelpunt van Hielke Knippels. ONT ontkwam aan de gelijkmaker omdat spits Sietse Brandsma (met zo’n Friese naam moet je wel een goeie zijn) twee keer weigerde te scoren. Eerst redde ONT doelman Hedzer Hoekstra en even later poeierde Brandsma in vrije positie op de lat. Brandsma was overigens met kop en schouders de beste man van het veld. Een lichtvoetige, technisch vaardige spits die er de afgelopen twee seizoenen in de 2e klasse er respectievelijk 32 en 30 inknikkerde.

BOL trainer Hoogland vertelde na de wedstrijd dat de rust was gebruikt om zijn elftal op scherp te zetten. BOL speelde de tweede helft met het basisteam, inclusief zijn beste twee spelers die de eerste helft op de bank mochten zitten. Zij misten zaterdagmorgen het ontbijt…..
Dat basisteam overklaste ONT na rust op alle fronten. Het tempo ging twee treden omhoog en daar had ONT moeite mee. De bezoekers liepen via de 1-1 gelijkmaker uit naar 1-4 waarna Hendrik Mulder een verdedigingsfout afstrafte. Het slotakkoord was voor BOL, eindstand 2-5.

Eindconclusie: je mag best met 2-5 verliezen van een 1e klasser. Zorgelijk is wel dat het aantal foute passes groot blijft. Zo groot dat ONT constant achter balverlies moet aanjagen. Dat kost veel energie. Energie die je kwijt ben in de aanval. Is rust(iger) in het veld het toverwoord?

Zaterdag 19 januari a.s. is voor ONT de herstart van de competitie met een uitwedstrijd tegen Dokkum. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.