1 - 4

8 juni 2010

ONT  wint oefenpotje van Jubbega

Gisteravond speelde ONT een oefenwedstrijd tegen Jubbega dat volgend seizoen in de vierde klasse zondag speelt. De partij werd gespeeld op een grasmat die er bij lag als een plaatje. En dat aan het einde van het seizoen. Met zo’n grasmat heb je geen kunstgras nodig.

Trainer Jan Mulder liet drie nieuwe A selectiespelers spelen; Lieuwe Elzinga (van ONT A1), Jacco Tuinstra (van De Sweach) en Marten Zantema (van BCV). Tegenstander Jubbega, met trainer Henk Konings (verruilde Urk voor Jubbega) aan het roer, vernieuwde een flink deel van de selectie.
ONT vond dus een niet erg ingespeeld team tegenover zich, wel met een paar aardige voetballers. Het betere spel van ONT resulteerde uiteindelijk in een 1-4 uitslag.

In de eerste helft kopte Otto Kooi raak uit een verre voorzet van Jacco Tuinstra. Jeroen van Wijk zorgde voor 0-2 en Mario Dekker kopte de 0-3 russtand binnen, uit een fijn aangesneden vrije trap van Steven Kooistra.

Na rust zorgde Jeroen van Wijk voor het vierde ONT doelpunt. Gerrit Jan Kooistra legde de bal mooi achter de Jubbega verdediging, het stiffie van Van Wijk was lekker. Jubbega scoorde tegen uit een strafschop.