ONT 1, 3e klasse B

8 mei 2010 14:30

Sinnema, F.

ONT “op de handrem” naar 1-2 winst op CSL

STIENS - Bij ONT speelde zaterdag het belang van de nacompetitie meer dan het behalen van een goed resultaat tegen CSL. Alles heel houden en geen gele kaarten oplopen was het credo. Dat er met 1-2 werd gewonnen lag vooral aan een onmachtige thuisploeg en twee oprispingen van ONT’er Steven Kooistra.

Het belang van de wedstrijd was vooraf erg duidelijk. Er was geen belang namelijk. CSL speelde zich vorige week veilig en kon vrijuit spelen. Voor ONT stond er, met de tweede periodetitel op zak, sportief gezien ook niets meer op het spel. Een open wedstrijd lag in het verschiet, maar dat werd het niet. ONT dacht al aan de nacompetitie en CSL bleek wel aardig te kunnen ballen, maar niet te kunnen scoren.

Het eerste deel van de eerste helft gaf niet veel te zien. Aan de zijlijn werd er vooral over koetjes en kalfjes en over de foto van Johan en Arno gesproken en niet over de wedstrijd. Pas na een kwartier kwam er leven in de brouwerij. CSL werd sterker, ONT moest achteruit en na 22 minuten voorkwam Jaap Jan van Leeuwen met een redding op de doellijn een voorsprong voor CSL. Een minuut later ging een schot van Siebren de Vries naast en daarna was het ook weer gebeurd met het CSL offensief. ONT slaagde er in greep op de wedstrijd te krijgen zonder dat er échte kansen waren. De 0-1 voorsprong één minuut voor rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Steven Kooistra dolde zijn directe tegenstander en tegen het fraaie schot van Kooistra was CSL doelman Jelke Krol niet opgewassen.

Na rust begon CSL sterk en nu leidde dat wél tot een doelpunt. Zes minuten na de thee bleef de bal uit een vrije trap een beetje hangen. ONT doelman Rein Ybema kon niet meer bij de bal, Wiebren Snijder wel en dat betekende de gelijkmaker. Het beeld van de wedstrijd werd daarna dat ONT sterker leek en CSL met snelle uitvallen gevaar stichtte. Over en weer kwamen er kansen en kansjes. Egbert Hulzinga zag doelman Krol in de korte hoek redden en ook Jeroen van Wijk testte de keeper. ONT zag Wilco Bergsma in kansrijke positie over schieten terwijl Rein Ybema een inzet van Jorrit Bergsma uit de korte hoek haalde. Invaller Otto Kooi kopte voor ONT op de lat en Siebren de Vries schoot over het ONT doel. Een vervelende tweede helft was het niet eens, kwalitatief gezien zullen de beide trainers hun wenkbrauwen hebben gefronst. Dat ONT won dankte het aan CSL assistent scheidsrechter Gerlof van Tuinen. Marcel van Wijk stuurde Steven Kooistra de diepte in. En waar 9,9 van de tien assistenten hun vaandel in de hoogte zouden steken hield Van Tuinen zijn vlag naar beneden. Kooistra scoorde daarna beheerst de 1-2.

Bij die stand bleef het. Zo sloot ONT de competitie af met een 1-2 overwinning. ONT speelde een prima tweede seizoenshelft. In elf wedstrijden werd twee keer verloren, zes keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld. Een mooie reeks. Wat rest is de nacompetitie te beginnen met een dubbele ontmoeting met Waterpoort Boys uit Sneek. Tegen CSL werd bij vlagen duidelijk met “de handrem er op” gespeeld. Tegen Waterpoort Boys moet die handrem er wel af om tot een vervolg te komen. Het is het begeleidingsteam van ONT wel toevertrouwd dat voor elkaar te krijgen.

Tegen Waterpoort Boys wordt op zaterdag 15 mei eerst uit gespeeld. Aanvang 14.30 uur. De return in Opeinde is op dinsdag 18 mei, aanvang 19.30 uur.