57'
88'

16 januari 2018 20:15

Sven Tjeerdsma

OPEINDE - ONT oefende gisterenavond tegen Dokkum, middenmoter in de derde klasse B. Waar ONT de afgelopen jaren in de competitie altijd de nodige moeite had met de Dokkumers, was dat nu beslist niet het geval. Het werd een overtuigende 5-0 overwinning.

Oefenwedstrijden zijn er ook voor om te experimenteren en dat deed ONT tegen Drachten en Dokkum volop. Enerzijds gedwongen afwezigheid van een aantal spelers, anderzijds ook om te proberen met wat aanpassingen in de spelopvatting resultaten te gaan halen in de tweede helft van het seizoen. Tegen zowel Drachten als Dokkum pakte dat goed uit. Ok, dat zijn derde klassers, maar normaal is het niveauverschil tussen teams uit de onderkant van de tweede klasse en de bovenkant van de derde klasse niet zo groot. Nu waren de 4-1 tegen Drachten en de 5-0 tegen Dokkum toch duidelijke cijfers. Aan de andere kant, het blijven ‘maar’ oefenwedstrijden, dus blind staren op deze twee resultaten? Dat is niet aan de orde, mooie opstekers zijn het wel.

Tegen Dokkum gaf ONT eigenlijk niets weg. De bezoekers kregen twee mogelijkheden. In de eerste helft hielp ONT Dokkum bijna aan een doelpunt. Oebele Twijnstra deponeerde de bal op de eigen lat. En in de tweede helft was er nog een schot voorlangs en dat was het dan wel. ONT stelde daar met fris en beweeglijk spel veel kansen tegenover. Dat de teller op vijf bleef steken kwam door eigen onrust voor de goal en een paar ‘net niet’ kansen. De ruststand werd 1-0 door een fraaie treffer van linkerverdediger Hendrik Mulder. Mulder stoomde op vanaf zijn eigen positie, zocht en vond een kaats met Dennis Bakker en doelpuntte daarna in de verre hoek.

In de tweede helft liep ONT uit naar de uiteindelijke 5-0 eindstand. Doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Dennis Bakker (assist Dion Smits), Johan Tjeerdsma (assist Mulder), Noël Mulder na een mooie combinatie met Bakker en Bakker zorgde zelf voor het vijfde doelpunt door de doelman de bal te ontfutselen.

Zaterdag a.s. oefent ONT in Surhuisterveen tegen ’t Fean ’58, koploper in de derde klasse B. De Feansters wonnen afgelopen zaterdag met 0-2 van Leeuwarder Zwaluwen, competitiegenoot van ONT. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.