ONT 1, 3e klasse B

24 april 2010 14:30

Nijboer, G

ONT verliest en richt zich op nacompetitie

EE - ONT verloor zaterdag met 2-0 van Oostergo en daarmee is de tweede plaats, die recht geeft op rechtstreekse promotie, uit zicht. ONT heeft de titel in de tweede periode als vangnet om alsnog de vurig gewenste promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

ONT wist wat het stond te wachten in Ee. De afgelopen jaren werd ONT door Oostergo een paar keer afgetroefd op inzet. Dat was zaterdag niet anders. ONT werkte wel hard, maar de tegenstander had de absolute “over mijn lijk” mentaliteit. Daar tegenover staat dat ONT over de gehele wedstrijd gezien de meeste mogelijkheden kreeg. Het ontbrak voorin aan scherpte om te scoren. ONT verloor door twee onachtzaamheden in de eerste helft.

De thuisclub was na acht minuten voor het eerst gevaarlijk. Rein Ybema moest in twee pogingen Martijn Jolink van scoren af houden. ONT zette daar een serie aanvallen tegenover die niet tot succes leidden. De laatste pass was vaak onzorgvuldig en anders was er wel een Oostergo speler die zich in de baan van het schot wierp. Net over het half uur raakte ONT op achterstand. Een vloeiende combinatie bracht de bal bij Gerlof Leystra. Die werd door Rein Ybema nog van scoren afgehouden, de rebound werd benut door Martijn Jolink. Een minuut later was het al 2-0. Arjen Hoekstra dook de vrije ruimte in en scoorde beheerst. ONT herpakte zich daarna wel met een paar aardige aanvallen, maar de “finishing touch” ontbrak. Steven Kooistra, Jereoen van Wijk en Egbert Hulzinga zagen inzetten geen doelpunt worden.

De tweede helft was eenzijdig. ONT ging op jacht naar de aansluitingstreffer en Oostergo stond dat toe. In de 52e minuut leverde dat bijna een ONT doelpunt op. Uit een vrije trap van Marcel van Wijk kopte Sjoerd Riemersma op doel. Doelman Eppie Weidenaar tikte de bal onder de lat vandaan. De thuisploeg loerde op de counter en via Lieuwe Sijtsma was dat in de 56e minuut bijna succesvol. ONT doelman Ybema redde. Het aandringen van ONT leidde opnieuw tot kansen. Gerrit-Jan Kooistra zag een kopbal van de lijn gehaald en Mario Dekker, inmiddels naar voren gedirigeerd, schoot in kansrijke positie naast. Het laatste kwartier van de wedstrijd had ONT de thuisploeg volledig in de tang. Bij Oostergo liep een aantal spelers op het tandvlees en ONT leek net op het half uur toch nog aan te sluiten. Jeroen van Wijk kopte door op Mario Dekker. De gelegenheidsspits schoot de bal voorlangs. Jeroen van Wijk kegelde daarna nog een keer naast terwijl Rein Ybema de doorgebroken Simon Schreiber nog van scoren af hield.

Het bleef bij 2-0 en omdat Kollum won, kan ONT de tweede plaats vergeten. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat zes punten. ONT kan zich richten op de nacompetitie. De eerste ronde zal gaan tegen Waterpoort Boys uit Sneek. ONT speelt eerst uit, op zaterdag 15 mei. Op dinsdag 18 mei is de return.

Zaterdag speelt ONT thuis tegen Haulerwijkse Boys. Aanvang 14.30 uur.