ONT 1, 3e klasse B

10 april 2010 14:30

Bakker, T.W.

Hard werkend ONT vecht zich naar 1-2 winst

BEETSTERZWAAG - De competitie zit in een stadium waarin mooi voetbal niet meer belangrijk is. ONT ontmoette dinsdagavond Haulwerwijkse Boys (1-3 winst) en zaterdag De Sweach (1-2 winst). Twee teams die opportunisme verkozen boven voetbal. ONT kon daar in mee en won beide partijen.

In de uitwedstrijd tegen De Sweach gebeurde er heel lang niets. Of het moeten al twee probeersels op doel zijn geweest van Marcel en Jeroen van Wijk. De thuisclub rammelde net voor het half uur aan de ONT deur toen Roelof Alberts zich vrijspeelde. Zijn schot werd geblokt door Sjoerd Riemersma. Het laatste kwartier van de eerste helft liet ONT zich wat meer zien. Er was een aantal voorzetten vanaf links via Gerrit-Jan Kooistra, tot een doelpunt leidde het niet. Zeven minuten voor rust vond Jeroen van Wijk, uit een fraaie pass van Sjoerd Riemersma, wel het net. Maar scheidsrechter Bakker nam het onterechte vlagsignaal van zijn Sweachster assistent over. Dus, geen doelpunt. De verdiende 0-1 kwam toch nog op het scorebord. Henk Bruinsma had een fraaie actie op de achterlijn en vond Jeroen van Wijk. Van Wijk werd vastgehouden waarna de bal op de stip ging. Mario Dekker belastte zich met de klus en met succes.

De tweede helft werd er één waarin noeste arbeid de boventoon voerde. En hoewel alle ONT’ers hard werkten moeten ONT’s beide buitenteste middenvelders een compliment worden gegeven. Jaap Jan van Leeuwen en Gerrit-Jan Kooistra werkten zich een slag in de rondte en ondersteunden zowel verdediging als aanval. Maar ook zij voorkwamen niet dat in de 13e minuut een aanval van ONT tot de gelijkmaker van de thuisclub leidde. Sjoerd Riemersma zag een kopbal gered worden door Otmar van der Toorn. De omschakeling van ONT was niet goed. Jacco Tuinstra kon oprukken richting ONT doel en tegen zijn schot was ONT doelman Rein Ybema niet opgewassen. ONT liet zich daarna een tijdje overbluffen door De Sweach, maar echt gevaarlijk werd De Sweach ook niet. ONT had een tweede dood spelmoment nodig om de drie punten mee te nemen. Een kwartier voor tijd schoot Nico de Jong een vrije trap vanaf de rand zestien schitterend stijf in het kruis. ONT had het daarna niet echt moeilijk meer en was nog dicht bij een derde doelpunt. Na een knappe actie van Jair Salverdag zag Otto Kooi een prima inzet gestopt worden door de doelman. Het bleef bij 1-2.

Zaterdag speelt ONT uit tegen SC Berlikum, aanvang 14.30 uur.