1 - 3

ONT 1, 3e klasse B

6 april 2010 18:30

Knollenveld houdt ONT niet van 1-3 overwinning af

HAULERWIJK - In de inhaalwedstrijd uit tegen Haulerwijkse Boys boekte ONT dinsdagavond een verdiende en vooral nuttige 1-3 overwinning. Op een erbarmelijk slecht veld was goed voetbal onmogelijk en uiteindelijk had ONT daar het minste last van. Na een 0-1 ruststand werd het 1-3.

Haulerwijkse Boys en ONT traden aan op een veld dat afgelopen zaterdag flink was omgeploegd. Uiteraard was ook in Oostellingwerf de gemeente niet in de gelegenheid het veld te rollen en dus moest er gespeeld worden op een slecht bespeelbaar veld. Het leverde aan beide zijden hilarische taferelen op die met voetbal niet veel te maken hadden.

De eerste kans, en een goede, was voor de thuisploeg dat vanaf de aftrap Jeroen Donkers net over zag schieten. Maar een minuutje later lag de bal aan de andere kant in het netje. Steven Kooistra schoot op doel, de Haulerwijkse Boys doelman stond een rebound toe en met zulke situaties weet Jeroen van Wijk op dit moment wel raad; 1-0. Gaandeweg de eerste helft was te zien hoeveel moeite de spelers met het veld hadden. ONT trachtte het probleem, terecht, op te lossen met het spelen van de lange bal. De voorwaartsen van ONT werden wel bereikt, de voorzetten die volgden waren niet goed genoeg. Haulerwijkse Boys dreigde bij een uitval gevaarlijk te worden via A junior Daniël Kemna, Mario Dekker en Sietse Jansma konden het gevaar beteugelen. De grootste kans voor de thuisclub was er vijf minuten voor rust. Nadat diverse spelers van beide partijen de bal helemaal of half hadden gemist kwam het leer voor de voeten van Kemna. Die aarzelde niet, roste de bal op doel, maar zag ONT doelman Rein Ybema prima redden.

Na rust werd ONT meer en meer de bovenliggende partij. Uit een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra kopte Egbert Hulzinga op de lat en Marcel van Wijk kon een inzet niet genoeg curve meegeven. Na ruim een kwartier had ONT de partij op slot kunnen gooien als Mario Dekker de bal uit een vrije trap van Steven Kooistra beter richting had kunnen geven. In de 68e minuut verdubbelde ONT dan toch de stand. Egbert Hulzinga gaf een voorzet waarna de bal bleef liggen. En ja, daar stond Jeroen van Wijk wederom klaar om de bal tegen het net te schieten. Voor Haulerwijkse Boys was dat het sein om alles naar voren te pompen. ONT boog niet. Nico de Jong, hij speelde een voortreffelijke wedstrijd, onderschepte een gevaarlijke voorzet van Donkers en een aantal corners van de thuisclub kon onschadelijk worden gemaakt. Maar een kwartier voor tijd werd het toch 1-2. Uit een corner werd de bal tegen de touwen gekopt door Maarten de Groot. ONT zag daarna een paar uitvallen eindigen in “net niet” of een corner. Al in blessuretijd redde ONT doelman Rein Ybema de drie punten voor ONT door een steenharde vrije trap uit het doel te ranselen. In de 94e minuut besliste ONT de partij met een derde doelpunt. Steven Kooistra benutte zijn snelheid bij een uitval, zijn schot was de Haulerwijkse Boys te machtig.

In de strijd om de derde plaats zag ONT de concurrenten Wykels Hallum en Oostergo respectievelijk gelijk spelen en verliezen. Door die uitslagen staat ONT nu weer derde. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen De Sweach op het programma, aanvang 14.30 uur.