Kollum 1

ONT 1, 3e klasse B

3 april 2010 14:30

ONT staakt strijd om rechtstreekse promotie

OPEINDE - De laatste strohalm voor ONT om via de tweede plaats rechtstreekse promotie af te dwingen ging zaterdag verloren. ONT speelde met 1-1 gelijk tegen nummer twee Kollum, waardoor de achterstand negen punten bleef. Na rust speelde ONT lang tegen tien Kollumers, maar dat was eerder een nadeel dan een voordeel.

Net als vorige week tegen koploper SC Veenwouden startte ONT goed. Het verschil was dat er nu wél werd gescoord. Na 14 minuten prijkte er een 1-0 stand op het scorebord. Een vrije trap van Marcel van Wijk werd door een Kollum verdediger voor de voeten van Jeroen van Wijk gekopt en die wist wel raad met het cadeautje. Die voorsprong verlamde, onbegrijpelijk, het voetbal van de thuisploeg. Kollum nam het heft in handen en kreeg kansjes. Maar ook ONT kreeg nog wel kansen. Steven Kooistra stelde Kollum doelman Peter Bergsma op de proef en Jaap Jan van Leeuwen kwam net niet goed uit om een voorzet van Steven Kooistra binnen te werken. Tussendoor schreeuwde ONT om een strafschop toen Jeroen van Wijk in de rug werd gelopen. De prima leidende scheidsrechter De Groot uit Hoogezand zag het anders.

In de tweede helft leek ONT na twee minuten in een zetel te worden geholpen. Denny Nicolai kreeg zijn tweede gele kaart en Kollum moest met tien man verder. ONT was nog gevaarlijk via Sjoerd Riemersma uit een corner en Otto Kooi die het lege Kollum doel niet kon vinden na slecht uitverdedigen van de Kollum doelman. Maar zoals zo vaak werd de elf tegen tien situatie geen voordeel voor de ploeg met elf spelers. Kollum liet wat extra adrenaline inde aderen stromen en stroopte de mouwen op. Het leidde in de 61e minuut tot de gelijkmaker. Invaller Marinus Hoekstra slalomde langs vier ONT verdedigers en scoorde. Wat het publiek daarna kreeg te zien was een onmachtig ONT, ondanks het sleurwerk van Sietse Jansma, en een heldhaftig Kollum. Voor ONT waren er nog wel wat kansjes en Kollum was nog gevaarlijk met een vrije trap van Joop Pijnacker. Maar het bleef bij 1-1 waarmee Kollum de aanval op de tweede plaats afsloeg.

Dinsdagavond haalt ONT in bij Haulerwijkse Boys, aanvang 18.30 uur. Zaterdag 10 april speelt ONT uit tegen De Sweacht, aanvang 14.30 uur.