3 - 2

ONT 1, 3e klasse B

27 maart 2010 14:30

Slechte eerste helft brengt ONT nederlaag

VEENWOUDEN - Om uitzicht te houden op de tweede plaats die recht geeft op rechtstreekse promotie, was winst van ONT op koploper SC Veenwouden zaterdag noodzakelijk. Het werd een 3-2 nederlaag na een 3-1 ruststand. Persoonlijke fouten in de eerste helft leidden de nederlaag in. ONT’er Egbert Hulzinga mocht in de tweede helft met direct rood van het veld.

ONT startte overtuigend in Veenwouden. De Opeindenaren waren feller en de ONT supporters ging er eens goed voor zitten. Maar de thuisclub liet maar tien minuten toe dat ONT een overwicht had. Daarna werd er orde op zaken gesteld en liep ONT van het kastje naar de muur. De 1-0 na een kwartier was een logisch gevolg van het betere spel van de koploper. Na een simpele combinatie door het hart van de verdediging van ONT kon Wytse Veenstra simpel de 1-0 scoren. Vijf minuten later vergaten de ONT verdedigers collectief de volledig vrijstaande Eddie de Roos te verdedigen en dat betekende 2-0. In een periode waarin ONT eigenlijk werd weggespeeld kwamen de Opeindenaren toch op 2-1. Jeroen van Wijk kopte een corner van Egbert Hulzinga tegen de touwen. Een onverwachte opsteker die zes minuten later al weer van geen waarde was. ONT doelman Rein Ybema had de bal na een corner niet onder controle, Wigle Westerlaan duwde de bal over de lijn. Door goed ingrijpen van Danny Zijnstra en Sietse Jansma voorkwam ONT een afstraffing voor rust. De 3-1 ruststand gaf nog enig perspectief.

En dat perspectief liet ONT na rust zien. ONT coach Jan Mulder ging vol risico spelen. Dus achterin één op één en met druk naar voren. Invaller Steven Kooistra bood Jeroen van Wijk een kans, het schot ging over. Maar in de 55e minuut was het wel raak. Een lange pass van Mario Dekker bereikte Kooistra. De actie op de achterlijn was fraai en de uithaal vanaf de rand zestien van, eveneens invaller, Jaap Jan van Leeuwen doeltreffend. Even later noopte een verwoestend schot van Van Leeuwen Sc Veenwouden doelman Coenraad van der Mark tot een ultieme redding. Uit de aansluitende corner werd een inzet van Mario Dekker van de lijn geroeid. Om maar aan te geven dat ONT wel degelijk aan de poort van de thuisclub klopte. Overigens was dat puur op basis van werklust en opportunisme. Ook SC Veenwouden liet zich niet onbetuigd. De Roos kopte uit een corner net naast en Sjoerd Riemersma moest op de lijn nog eens redding brengen. Het breekpunt voor ONT in de jacht op de gelijkmaker was de rode kaart voor Egbert Hulzinga twintig minuten voor tijd. De ONT aanvaller reageerde verbaal naar de scheidsrechter en dat betekende direct rood. Hoewel ONT de resterende speeltijd optisch de bovenliggende partij was, speelde de koploper de partij eigenlijk rustig uit.

Omdat Kollum won lijkt de tweede plaats voor ONT nu uit zicht. Een derde plaats zou het overnemen van een periodetitel betekenen. Dat is de plaats waar ONT zich nu dan maar op moet gaan richten. Maar gezien het spel na de winterstop is die derde plaats niet vanzelfsprekend. Zaterdag a.s speelt ONT thuis tegen Kollum, aanvang 14.30 uur.