Assist: Dion Smits
66'

4 maart 2017 14:30

Jurrien Mol

OPEINDE - ONT  oefende zaterdag tegen 4e klasser VC Trynwâlden .  Een redelijke eerste helft leverde een 3-1 voorsprong bij rust op. De tweede helft was het aanzien niet waard. Beide teams scoorden nog één keer, eindstand derhalve 4-2.

ONT trainer Uilke Damstra schatte de kwaliteiten van de oefentegenstander wat lager in dan de betere teams in de eigen competitie. Het strijdplan was daarom niet om in te zakken maar om ‘hoog’ en dus met druk naar voren te spelen. ONT liet in de tweede helft tegen ’t Fean ’58 en tegen VIOD, afgezien van het eerste deel van die wedstrijd, zien dat het dat spelletje beheerst. Maar tegen VC Trynwâlden liep het niet geweldig. In de ogen van Damstra werd dat veroorzaakt omdat het centrale verdedigingsduo in de eerste helft de afgesproken manier van spelen niet goed oppakte en het veld te lang liet worden. Ondanks dat scoorde ONT in de eerste helft toch drie keer en al die drie doelpunten waren prima goals. In de vierde minuut viel de eerste treffer. Teake van der Hoek was lastig en Wytze Pilat profiteerde van het balverlies van de verdediger. De korte solo daarna leverde de 1-0 op. Die score had al snel moeten worden uitgebreid, maar dat lukte niet. Van der Hoek zag een schot tot corner verwerkt, Hendrik Mulder zag het zelfde gebeuren met een inzet richting kruising en Van der Hoek teisterde nog een keer de lat. VC Trynwâlden moest tot de 20e minuut wachten op een eerste kansje. Maar voor het een echte kans werd zorgde Jaap-Jan van Leeuwen voor opruiming. Net voor het half uur was er een nieuwe kans voor ONT. Van der Hoek legde de bal goed breed waarna Hielke Knippels en Mulder elkaar de kans gunden en dat betekende weg kans. De uitbreiding van de voorsprong kwam er toch. Reinier van der Steege (hij speelde tegen zijn oud-ploeggenoten van vorig seizoen) vond Van der Hoek en de voorzet die volgde werd binnengegleden door Dennis Bakker. De derde treffer was de mooiste van het trio dat ONT in de eerste helft scoorde. Pilat liet de bal uit een corner bij de vrijstaande Van der Hoek belandden en die nam de bal in één keer op de slof. De VC Trynwâlden doelman heeft alleen het suizen van de bal gehoord.

Het tegendoelpunt van de bezoekers kwam voort uit dat door Damstra vermaledijde te lange veld. De rechterkant van ONT stond hoog, de centrale verdedigers niet, er volgde een diepe bal in de ruimte die er was. De voorzet die volgde werd een intikkertje. Zo werd de eerste helft afgesloten op 3-1, waar dat een veel grotere voorsprong voor ONT had moeten zijn. Maar blijkbaar kon deze oefenwedstrijd het echte vuur bij ONT niet laten ontbrandden. Er werd onzorgvuldig met de kansen omgesprongen.

De tweede helft kon niet echt bekoren. ONT wisselde in de rust massaal en dat vele wisselen levert meestal niet beter spel op. Dat was ook nu het geval. ONT vergrootte de voorsprong nog wel. Dion Smits speelde Otto Kooi aan, Kooi wachtte beheerst en schoof de bal op het juiste moment langs de doelman. VC Trynwâlden scoorde nog een tweede doelpunt, een intikkertje na een voorzet en daar bleef het bij. De prima leidende scheidsrechter Jurrien Mol floot na 90 minuten de wedstrijd het archief in. Eindstand 4-2.

Volgende week speelt ONT voor de competitie uit tegen SC Berlikum. Aanvang 15.00 uur.