2 - 5

Minnertsga 1

27 februari 2010 14:30

Oefenkampioen ONT afgeschminkt door Minnertsga

OPEINDE - De KNVB wilde geen algehele afgelasting. Gezien het minimale aantal wedstrijden dat werd gespeeld misschien een foute keus? Hoe dan ook, ONT en Minnertsga oefenden tegen elkaar op het Opeinder kunstgras. En dat werd een duidelijke 2-5 overwinning voor de Bildtkers.

Het grappige van wedstrijden tussen ONT en Minnertsga is dat beide partijen van elkaar zeggen dat fysiek spel een belangrijk ingrediënt is. Terwijl de trainers juist vinden dat het voetbal de boventoon voert. ONT trainer Jan Mulder verordonneerde zijn team in ieder geval zoveel mogelijk de duels met Minnertsga te vermijden. Want de “Bildtse klaaiklúten” waren gemiddeld een stuk groter dan de “Peinder wâldpykjes”.

ONT startte voortvarend met in de eerste minuut een goede kans voor Marcel van Wijk. Zijn inzet ging via de keeper naast. Voor Minnertsga stichtte daarna Geert Andringa gevaar met een voorzet waaruit naast werd geschoten en probeerde Henk Bruinsma voor ONT van afstand te scoren. Na elf minuten was er nog een prima kans voor ONT na een korte combinatie tussen Jeroen van Wijk en Johan Hiemstra. Daarna namen de bezoekers het heft in handen. Na nog een prima redding van invaller doelman Gerrit Jagersma was er na dertien minuten de voorsprong voor Minnertsga. Remco van der Mossel beroerde de bal dusdanig lullig dat deze voor iedereen onbereikbaar het doel in hobbelde.

ONT verviel daarna, in de race om de gelijkmaker te scoren, te snel in het hanteren van de lange bal. Waar in de oefenwedstrijden tot nu toe juist de rust opviel, was dat nu niet aanwezig. Laten we het de verdienste van de tegenstander noemen. Hoe dan ook, de lange bal vereiste duelkracht en dat was nu net wat ONT coach Jan Mulder niet wilde. Minnertsga won de meeste duels en werd daarmee automatisch de bovenliggende partij. De 0-2, opnieuw van Van der Mossel, was een logisch gevolg.

De tweede helft was nog geen minuut oud of Van der Mossel scoorde zijn derde treffer. En opnieuw was de ONT verdediging niet echt bij de les. In de 51e minuut pakte ONT toch een doelpunt mee. Steven Kooistra bereikte op rechts Danny Zijnstra en de lange verdediger liet zien ook met de voeten te kunnen scoren. Omdat Minnertsga de teugels een beetje liet vieren kon ONT wat meer meedoen. Het leverde een kans op voor Otto Kooi, zijn inzet ging over het doel. Met nog een half uur te spelen werd het 1-4 nadat de verder prima keepende Gerrit Jagersma een bal los liet. In een één tegen één situatie maakte de ONT doelman zijn foutje daarna weer goed om daarna toe te zien hoe Steven Kooistra het tweede ONT doelpunt scoorde. Een uitgespeelde aanval van Minnertsga zorgde voor de 2-5 eindstand.

Wanneer we er van uit gaan dat er volgende week weer volop voor de competitie wordt gespeeld, sloot ONT een goede oefenperiode af met een forse verliespartij. Zo dondert ONT 1 in ieder geval van de roze oefenwolk en misschien is dat ook wel goed. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum, dan gaat het weer om het echie.