ONT 1 weet weer wat verliezen is; Marum 1 - ONT 1 2-1

2 - 1

76'
Assist: Wytze Pilat

10 januari 2017 20:00

Het was maar een oefenpartijtje, maar ONT 1 verloor weer eens een wedstrijd. En dat was sinds 12 november vorig jaar niet meer gebeurd. ONT trainer Uilke Damstra tilde er niet zo zwaar aan. Alle fitte spelers van de A selectie werden ingezet en Damstra zag het meer als een training.

Neemt niet weg dat ONT verloor van een vooral in de eerste helft energiek spelend Marum dat via talent (17 jaar) Tom Boezerooy twee keer scoorde. ONT was in dat deel van de wedstrijd te vaak niet bij de les en liet Marum voetballen. En dat kunnen de mannen van Jan Mulder wel.

ONT verzuimde vlak voor rust de achterstand te verkleinen. Wytze Pilat had te veel tijd nodig om tot scoren te komen.

Met een flink aantal wissels gooide ONT in de tweede helft meer pit in de wedstrijd. Dat nam niet weg dat de thuisclub een paar beste kansen op de 3-0 kreeg. Maar ONT doelman Rory Bruinja lag in de weg. ONT kwam op 2-1 via een fraaie combinatie tussen Wiebe Jeltema, Pilat en Hylke Knippels die Knippels fraai afrondde. Kansen op de gelijkmaker waren er ook nog wel, maar die werden niet benut.

Zaterdag a.s. speelt ONT om 15.00 uur tegen ODV.