1 - 1

Drachtster Boys 1

16 februari 2010 20:15

Zege glipt ONT tegen Drachtster Boys door de vingers

OPEINDE - ONT ontmoette gisteren Drachtster Boys in een oefenwedstrijd. De paar supporters die de kou trotseerden zagen een onderhoudende partij voetbal. ONT nam in de tweede helft verdiend een 1-0 voorsprong. Pas in blessuretijd kwam Drachtster Boys op gelijke hoogte.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van ONT kant. Danny Zijnstra stoomde op over rechts en mocht zomaar doorlopen tot vlakbij het doel van Drachtster Boys. Of wat toen van zijn voet kwam een voorzet was of een schot was niet helemaal duidelijk. In ieder geval verdween de bal voor het doel langs over de achterlijn. Drachtster Boys trok het spel wel iets naar zich toe, maar verdedigend kwam ONT niet in de problemen. Het aanvalsspel dat Drachtster Boys liet zien leidde pas na 25 minuten tot een kans. Maar een doorgebroken speler werd door ONT doelman Rory Bruinja zo tot uitwijken gedwongen dat er geen succesvol vervolg meer was. De grootste kans van de eerste helft was er tien minuten voor de thee voor Jeroen van Wijk. De vrijstaande ONT spits kon een mooie voorzet van Steven Kooistra niet in het doel krijgen. In dezelfde minuut moest Bruinja voor ONT nog naar de hoek om een verraderlijk afstandschot corner te tikken.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien door toedoen van ONT. Er werd vroeg gestoord en ONT zette de bezoekers onder druk. Die hadden het daar moeilijk mee. En als er in de eerste helft al sprake was van niveauverschil tussen derde klasser ONT en eerste klasser Drachtster Boys, dan ebde dat in de tweede helft weg. ONT werd zelfs de bovenliggende partij en kwam in de 68e minuut op een 1-0 voorsprong. Een corner van Marcel van Wijk werd door Mario Dekker bij de tweede paal voor het doel langs gekopt. Bij de andere paal kopte Otto Kooi de bal terug op Jeroen van Wijk en zijn inzet werd een voltreffer. Drachtster Boys counterde een kwartier voor tijd bijna naar de gelijkmaker, het schot ging over. ONT had in de daaropvolgende aanval moeten toeslaan. Henk Bruinsma ging voor eigen succes waar afleggen op een vrijstaande Otto Kooi ook een optie was. ONT leek de overwinning over de streep te trekken, maar in blessuretijd maakte Drachtster Boys toch nog de gelijkmaker. Uit een corner knikte uitgerekend Oebele Twijnstra (vorig seizoen nog ONT) raak.