Rijperkerk 1

ONT 1, 3e klasse B

13 maart 2010 14:30

Moeizame winst van ONT op Rijperkerk

OPEINDE - ONT aast nog steeds op de tweede plaats die recht geeft op promotie naar de tweede klasse. De 1-0 winst op Rijperkerk en de verliespunten van de concurrenten was in dat kader een mooie opsteker. De overwinning van de Opeindenaren had groter moeten zijn. ONT voetbalde beslist aardig, maar miste een koele afmaker.

ONT - Rijperkerk was het eerste kwartier een replica van de heenwedstrijd. Een beukend Rijperkerk waar ONT moeite mee had. ONT moest dan ook toezien dat de bezoekers na vijf minuten op voorsprong hadden moeten komen. Sjoerd Riemersma leverde in bij Dirk de Groot waarna de inzet van Joute van der Meulen ternauwernood tot corner werd verwerkt. De Rijperkerk storm duurde ongeveer een kwartier. Daarna nam ONT de teugels langzamerhand over. Het leidde tot een grote kans in de 26e minuut. Via Danny Zijnstra en Egbert Hulzinga belandde de bal bij Steven Kooistra die in vrije positie over schoot. Direct daarna was er een situatie rond Egbert Hulzinga die strafschop-waardig was, scheidsrechter Jansma uit Sint Annaparochie oordeelde anders. Dé kans om de score te openen was er net over het half uur voor Marcel van Wijk. Aangespeeld door Danny Zijnstra miste Van Wijk vrij voor het doel. Rijperkerk deed nog wat terug met een kopbal van Joute van der Meulen terwijl voor ONT  Jeroen van Wijk een inzet uit het doel zag geranseld door Rijperkerk doelman Paul Veenstra. De verdiende 1-0 voor ONT kwam er vlak voor rust toch nog. Marcel van Wijk poeierde een vrije trap richting tweede paal en daar stond broer Jeroen klaar om de 1-0 tegen de touwen te koppen.

Na rust deed ONT écht goeie pogingen om de 2-0 op het scorebord te krijgen. Maar Marcel van Wijk stuitte op de Rijperkerk doelman en een schot van Mario Dekker werd gekraakt. Aan de andere kant kwam Rijperkerker Joris Bakker niet verder dan een rollertje. Al snel was het spel in de tweede helft het aanzien nauwelijks nog waard. ONT wilde wel maar zag aanvallend te veel mis gaan. De bezoekers bleven dus in de wedstrijd en waren via Dirk de Groot nog dicht bij de gelijkmaker. ONT doelman Rein Ybema tikte de bal corner. Voor ONT hadden Henk Bruinsma en Otto Kooi 100% kansen de wedstrijd op slot te gooien. Het kwam er niet van en zo werd het een toch nog benauwde 1-0 overwinning.

Omdat Kollum gelijk speelde kroop ONT wat dichterbij de nummer twee van de ranglijst. De achterstand is nu nog vier punten. Volgende week speelt ONT opnieuw thuis. Om 14.30 uur is Friese Boys de tegenstander.