1 - 1

ONT 1, 3e klasse B

6 maart 2010 14:30

ONT laat volle buit liggen in Hallum

OPEINDE - Zelden zal ONT een wedstrijd hebben gespeeld waarbij het krachtsverschil zo groot was, terwijl dat niet in de uitslag tot uitdrukking kwam. ONT had Wykels Hallum van het veld moeten blazen, maar kwam niet verder dan een 1-1. Een uitstekende doelman bij de tegenpartij en vooral eigen onmacht voorkwamen dat de drie punten mee naar Opeinde gingen.

Na een winterstop van bijna drie maanden (dus langer dan een zomerstop!) werd er weer eens om het “echie”gevoetbald. ONT nam het op tegen Wykels Hallum, een directe concurrent in de strijd om de tweede plaats die rechtstreekse promotie betekent. Vanaf minuut één had ONT de tegenstander in de houdgreep met een ziedend afstandschot van Sietse Jansma als eerste wapenfeit. Een van richting veranderd schot uit een corner betekende niettemin een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. ONT mocht dus op jacht naar de gelijkmaker. Het veldoverwicht van ONT was enorm, de uitgespeelde kansen daarentegen minimaal. ONT kreeg een paar corners, maar daar wist de prima keepende Wykels Hallum doelman Jan Harke Bremer wel raad mee. Na enkele kansjes voor ONT was de beste kans vijf minuten voor rust voor Otto Kooi. Steven Kooistra zette Kooi vrij voor de keeper, de inzet van de ONT aanvaller miste kracht. Toch kwam ONT voor rust nog op een verdiende 1-1. Jeroen van Wijk werd gevloerd in de zestien, Mario Dekker verzilverde de strafschop.

Direct na rust had ONT de partij moeten beslissen. Maar Jeroen van Wijk en invaller Egbert Hulzinga vonden in één tegen één situaties de doelman als een te groot struikelblok. Ook een prima inzet van Marcel van Wijk pareerde Wykels Hallum doelman Bremer op sublieme wijze. Dat een aandringend ONT alert moest blijven op tegenstoten bleek in de 54e minuut. Jordy ten Kate kreeg op rechts alle vrijheid uit te halen, zijn schot ging net voorlangs. Gaandeweg de tweede helft verviel de wedstrijd in een voor de toeschouwers treurig kijkspel. Er ging aan beide kanten véél fout. ONT kon het aardige spel dat een uur lang op de mat was gelegd niet voortzetten en de thuisclub kwam niet veel verder dan mee hobbelen en hopen op een uitbraak. Die kwam er niet en zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Voor ONT betekende de uitslag niets meer of minder dat er twee punten waren verloren tegen een zéér matige tegenstander. Bovendien werd de afstand naar de nummer twee in de competitie niet verkleind. Die nummer twee, Kollum, speelde met 3-3 gelijk tegen Oostergo.

Volgende week speelt ONT thuis tegen Rijperkerk, aanvang 14.30 uur.