ONT pas in de tweede helft baas over Opende

Assist: Wytze Pilat
85'

16 augustus 2016 19:30

OPENDE - Niet VC Trynwâlden Zo 1 (te weinig spelers) was gisteravond de oefentegenstander, maar Opende 1. Er werd gespeeld in Opende op een prachtige maar wel wat stroeve grasmat.

ONT coach Uilke Damstra is duidelijk nog aan het experimenteren met zijn team. En daar zijn oefenwedstrijden tenslotte ook voor. Ook nu weer gebruikte Damstra alle beschikbare selectiespelers. Het team dat de eerste helft speelde creëerde niet heel veel. Het bleef bij een schreeuw om een strafschop van Otto Kooi in plaats van de bal gewoon in de goal te koppen, een schot van Dion Smits net over en een pegel van Wiebe Jeltema die in de handen van de keeper verdween. En voor de rest was het een soort van kick and rush voetbal. ONT kwam te veel in de duels terecht en dat lag Opende het beste. Het gaf Opende twee mogelijkheden; tien minuten voor tijd was ONT doelman Rory Bruinja baas in een één tegen één situatie en drie minuten later eindigde een vloeiende aanval in een schot over het doel.

In de rust ververste Damstra zijn team met zes nieuwe krachten. Het team kreeg de opdracht mee het eerste kwartier full-force erop te gaan en druk te zetten. En dat leidde binnen vier minuten tot drie kansen maar nog niet tot goals. Die kwamen er wel, hoewel de eerste wel voor Opende was. Het middenveld van Opende reageerde sneller dan dat van ONT en na een rappe combinatie was het 1-0. ONT herstelde die achterstand snel via een vrije trap van Wytze Pilat (63e minuut) en een goal van Teake van der Hoek (67e minuut), aangespeeld door Pilat. ONT vergat daarna de voorsprong te vergroten want Reinier van der Steege kopte de bal over na een fijne voorzet van Hendrik Mulder en Pilat miste een strafschop. De grotere voorsprong kwam er toch nog na goals van Teake van der Hoek in de 34e minuut en Hendrik Mulder, weggestuurd door Gerben-Jan Bottema, vijf minuten voor afloop.

Zaterdag a.s. speelt ONT de eerste van drie bekerwedstrijden in een poule met SC Kootstertille, Suameer en V en V ’68. Dat is een uitwedstrijd en tegenstander is SC Kootstertille. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.