2 - 0

Heerenveense Boys 1

13 februari 2010 14:30

ONT naar 2-0 winst op Heerenveense Boys

OPEINDE - ONT won zaterdag een oefenduel tegen tweede klasser Heerenveense Boys en dat was een knappe prestatie. Want het eerste half uur had ONT niets in de melk te brokkelen en had er eigenlijk al een beslissende achterstand op het scorebord moeten staan.

Heerenveense Boys startte overrompelend. Vanaf de aftrap verscheen een aanvaller oog in oog met Rory Bruinja. De ONT doelman tikte de inzet corner. ONT had moeite met een zich terugplooiende tegenstander die razendsnel in de omschakeling was.  Het leidde tot een paar snelle aanvallen en bijna tot de 0-1 na twintig minuten. In eendrachtige samenwerking zorgde Bruinja en Danny Zijnstra er voor dat die stand niet op het scorebord kwam. Tegen de verhoudingen in kreeg ONT na een half uur een grote kans op een voorsprong. Gerrit-Jan Kooistra slingerde de bal voor het doel waar Mario Dekker in geheel vrijstaande positie mocht inkoppen. De doelman redde.  Een minuut later was het wel raak. Sietse Jansma vuurde vanaf 35 meter op doel en verraste de Heerenveense Boys goalie. Na die goal kreeg ONT meer vat op het spel van de Boys. Doelkansen kwamen er echter niet meer.

Na rust kwam Heerenveense Boys eigenlijk niet meer in het stuk voor. ONT controleerde de wedstrijd, voetbalde rustig en zocht naar mogelijkheden. En vond die ook. In de 57e minuut raakte Steven Kooistra de paal uit een voorzet van Henk Bruinsma. Twee minuten later doelpuntte Kooistra wel. Jeroen van Wijk gaf een voorzet, de aanname van Kooistra was fraai en de 2-0 een feit. In het resterende deel van de tweede helft waren er voor ONT kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij 2-0.

Dinsdagavond, 16 februari, oefent ONT in Opeinde om 20.15 uur tegen Drachtster Boys 1.