Otto Kooi (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

25 maart 2017 14:30

Broersma, A.S.

SEXBIERUM - Een gedisciplineerd spelend ONT won met 0-3 van de nummer laatst AVC. Er werden door ONT nauwelijks kansen weggeven tegen de toch wel matige tegenstander. Het werd een simpele 0-3 waar een veel grotere overwinning zeker tot de mogelijkheden behoorde.

AVC promoveerde vorig seizoen na een bloedstollende nacompetitie tegen Makkum naar de derde klasse. In die derde klasse wordt AVC achtervolgd door blessures en dat was tegen ONT niet anders. De thuisclub miste zes basisspelers en dat was in het veld te zien. De basiself van AVC had een erg goede wedstrijdinstelling, er werd geknokt voor elke meter, maar echt moeilijk had ONT het niet met AVC.

Al in de eerste minuut had ONT een scoringskans. Na een ingooi waagde Jaap-Jan van Leeuwen een doelpoging richting verre hoek. De inzet werd geblokt. ONT bleef aandringen richting AVC doel maar de keuzes waren niet echt gelukkig. De thuisclub kreeg na een kwartier een kans. De ONT verdediging verwerkte een voorzet niet goed waaran Joahnnes van der Veen in scoringspositie kwam. De inzet ging ruim naast. De betere kansen bleven voor ONT. Oebele Twijnstra zag een bal van de lijn gehaald door Dave Hartman en Hielke Knippels kopte een bal op de lat. Voor AVC schoot Jacob Willekes de bal uit een vrije trap over en direct daarna kwam ONT op voorsprong. Uit een vrije trap van Wytze Pilat belandde de bal via Oebele Twijnstra bij Dennis Bakker. De uithaal van Bakker werd net genoeg van richting veranderd om AVC doelman Maikel Hartman kansloos te laten. Twee minuten later, tien minuten voor rust, werd het 0-2 door Oebele Twijnstra uit een strafschop. Scheidsrechter Broersma, hij beschermde ONT niet erg tegen het soms wrede spel van AVC, kende ONT een strafschop toe na een charge op Teake van der Hoek. Twijnstra scoorde hoewel Hartman de bal nog wel beroerde.

In de tweede helft had ONT het heft volledig in handen. Het wachten was op een grotere voorsprong. De organisatie stond goed, de tegenstander werd vrijwel geen kans geboden. Eigenlijk maar één kans en dat was in 62e minuut. Johan de Witte ging vol voor een voorzet en dook met een kopbal de bal richting ONT doelman Rory Bruinja. De inzet belandde in de handen van de ONT keeper. In de minuten vóór dat moment had ONT al twee goede kansen. Hielke Knippels, in balbezit gebracht door een goeie combinatie tussen Bakker en Van der Hoek, kreeg de bal niet lekker voor de voeten en Pilat zag een doelpoging net naast gaan. Knippels miste daarna de kracht om met een kopbal te scoren en Bakker en Knippels zagen schoten op doel geblokt. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 0-3. Stefan Roffel, weer een prima slot op de deur bij ONT, bracht de bal uit een vrije trap bij Van der Hoek. ONT’s geblokte spits zag zijn schot uit de draai gekeerd door Hartman waarna invaller Otto Kooi de rebound verzilverde. Bij die 0-3 stand bleef het.

ONT speelde een wedstrijd waarin discipline de boventoon voerde boven frivool spel. Dat vond ook ONT trainer Uilke Damstra: “ONT heeft een dik verdiende overwinning gehaald. Er werden geen kansen weggegeven over de hele wedstrijd en er werden veel kansen gecreëerd. Met wat meer rust en overzicht was de overwinning groter uitgevallen. Het gedisciplineerde spel beviel me goed en door de overwinning hebben we de tweede plaats versterkt. Volgende week weer een lastige tegenstander, Kollum thuis....”

Omdat Dokkum verloor vergrootte ONT de afstand met de nummer drie tot zeven punten. Koploper Wykels Hallum morste geen punten en behoudt zeven punten voorsprong op ONT. Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt de titel de Hallumers niet meer te ontgaan. De tweede plaats die ONT nu bezet geeft recht op de nacompetitie. De periodetitel van Wykels Hallum wordt dan overgenomen. Uiteraard wacht op 8 april nog wel het duel Wykels Hallum - ONT en met de paasdagen dan op komst; je weet nooit hoe een koe een haas vangt…..