Assist: Wytze Pilat

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

3 december 2016 14:30

Bij, H. v.d.

OPEINDE - Lang leek de wedstrijd ONT - Minnertsga af te stevenen op een 1-1 eindstand. Tot ONT een kwartier voor afloop uit het niets op voorsprong kwam en daarna nog een keer profiteerde van een aandringend Minnertsga; eindstand 3-1.

Vooraf beklaagden de beide trainers zich over het flinke aantal afwezige basisspelers. ONT  wordt sinds Rottevalle - ONT gekweld door blessures. Vooral de verdediging is hard getroffen met het wegvallen van beide vleugelverdedigers. Maar de vervangers, Jasper van der Veen en Jaap-Jan van Leeuwen, verdienen bossen pluimen. Ook tegen Minnertsga gaf ONT heel weinig weg, mede door het prima optreden van het centrale verdedigingsduo Oebele Twijnstra en Danny Zijnstra en doelman Rory Bruinja als zekere sluitpost.

ONT begon de partij met de wetenschap dat de statistieken uitwezen dat Minnertsga, gemeten over de laatste zestien duels, vaker won van ONT (zes keer) dan ONT van Minnertsga (vier keer). Mocht er van angst sprake zijn geweest dan weerlegde ONT dat met een snelle 1-0. Na negen minuten strafte Otto Kooi een verkeerde terugspeelbal genadeloos af. De opwindende momenten daarna waren echt op één hand te tellen. Teake van der Hoek stelde Minnertsga doelman Jorn Helder op de proef met een poeier die de doelman pareerde. Dat deed de doelman nog een keer op een inzet van Van der Hoek waarna de bezoekers nog kansjes kregen via twee keer Erno Kingma.

Voor de tweede helft veranderde het spelbeeld voor de toeschouwers niet echt. Het spel was van beide kanten rommelig, waarbij Minnertsga voetballend steeds meer ONT aftroefde. En daar ontstond in de 54e minuut ook de gelijkmaker uit. De bezoekers leidden een aanval in over de rechterkant met Gerlof Glazema als regisseur en Herre de Vries als doelpuntenmaker. In die fase hadden de bezoekers ONT met beter spel aardig onder druk, maar Minnertsga kwam niet verder dan een paar speldenprikken die de ONT achterhoede niet verontrustten. En zo kabbelde de partij wat voort. Minnertsga had meer en beter balbezit dan ONT en ONT verstoorde de aanvallende aspiraties van de bezoekers. Dat was het beeld en dus was er aan de zijlijn niet veel te genieten. De 2-1 voor ONT kwam een kwartier voor tijd echt uit de lucht vallen. Van der Hoek hield zijn tegenstanders bij de cornervlag lang genoeg bezig om uiteindelijk een voorzet te geven. En daar reageerde Dennis Bakker op door voor zijn verdediger te kruipen en de 2-1 aan te tekenen. Een prima doelpunt! ONT kreeg nog een kansje via Van der Hoek die een stiftballetje onschadelijk zag worden gemaakt door Minnertsga doelman Jorn Helder. En daarna was het de beurt aan een aandringend

Stefan Roffel besliste de wedstrijd na een geweldige rush vanaf eigen helft

Minnertsga dat ONT onder druk zette. Tot echte kansen leidde dat niet. Maar hoe langer de 3-1 genadeklap van ONT uitbleef, des te meer geloofde Minnertsga in een resultaat. En dat resulteerde vijf minuten voor afloop in opportunisme pur sang. De bezoekers kregen in de slotminuten twee vrije trappen mee en doelman Jorn Helder meldde zich aan het front. De eerste vrije trap smoorde in een mêlee van spelers en de tweede vrije trap leidde de 3-1 van ONT in. Pilat onderschepte de bal en stuurde Stefan Roffel weg over links richting het door Helder verlaten doel. De fraaie rush van Roffel vanaf eigen helft eindigde uiteindelijk in een doelpunt van de ijverige ONT middenvelder. ONT speelde de partij uit waarna de prima leidende scheidsrechter Van der Bij een einde maakte aan de wedstrijd.

Voor ONT was het de derde driepunter op rij. En die al fraaie serie kan volgende week in en tegen Rijperkerk, de laatste wedstrijd voor de winterstop, worden opgehoogd naar vier opeenvolgende series. In Rijperkerk wordt om 14.30 uur afgetrapt.