2 - 2

Wolvega FC 1 (zon)

9 februari 2010 20:15

ONT 1 - FC Wolvega Zo. 1

OPEINDE - ONT zette gisteravond haar oefenreeks voort. Er werd op het eigen kunstgrasveld geoefend tegen zondag tweede klasser FC Wolvega. Na een aardige partij voetbal stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord.

Toch mooi, zo'n "eigen" kunstgrasveld. Het veld bij ONT was in 2010 totaal drie dagen niet bespeelbaar. Voor de rest kon er naar hartelust worden getraind en geoefend. Gisteravond was FC Wolvega Zo. 1 dus de tegenstander. Al na vier minuten keek ONT tegen een 0-1 achterstand aan. Over rechts kon een Wolvega speler vrij opstomen en scoren. Maar een minuut later was het ook al weer gelijk. Mario Dekker bereikte Sietse Jansma en zijn voorzet werd ingekopt door Otto Kooi. Na een kwartier schoot een Wolvega aanvaller net naast en mikte Egbert Hulzinga uit een voorzet van Steven Kooistra de bal via de lat over. Om maar aan te geven dat het spel in het begin aardig heen en weer golfde. Na 16 minuten kwam ONT op voorsprong. Otto Kooi prikte de bal op Steven Kooistra en die liet de vrijstaande Egbert Hulzinga 2-1 scoren. In het resterende deel van de tweede helft mocht ONT van een inzakkende tegenstander veel aan de bal zijn. ONT speelde geduldig, zocht naar openingen en vond die af en toe ook. Gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft speelde FC Wolvega vanaf het begin wat hoger. Van de rustige opbouw van ONT was daardoor geen sprake meer en ONT kwam meer onder druk te staan. Dat resulteerde in een paar kansen voor de bezoekers. Die kansen werden nog geen doelpunten mede omdat Sietse Jansma een bal van de lijn roeide. Een kwartier voor tijd stond de 2-2 toch op het scorebord. Een ingooi werd doorgekopt en daarna ingeschoten. Bij die stand bleef het.