1 - 2

Buitenpost 1

6 februari 2010

ONT kan oefenwedstrijden tóch verliezen

OPEINDE - ONT speelde dit seizoen tot afgelopen zaterdag zeven oefenwedstrijden en won die allemaal. Maar de achtste oefenpartij, tegen Buitenpost, ging zaterdag met 1-2 verloren en dat was een onnodige nederlaag.

Op het eigen kunstgrasveld speelde ONT al weer haar vijfde oefenwedstrijd in 2010. Ook kon er vrijwel altijd worden getraind en die combinatie leverde bij Buitenpost trainer Dick Sangers (ex trainer ONT) jaloerse blikken op. De oefentegenstander kon in 2010 maar één week normaal trainen en speelde één oefenwedstrijd. Die scheve verhoudingen zouden in Opeinder voordeel moeten zijn, maar uit de 1-2 eindstand bleek dat niet. De oefennederlaag had ONT aan zich zelf te danken door fouten achterin en een niet al te scherpe voorhoede. Overigens moet wel worden gezegd dat ONT in Buitenpost een tegenstander trof die “fris” voetbalde en een paar aardige voetballers herbergde. Het siert de ONT verdediging dat er eigenlijk geen uitgespeelde kansen werden toegestaan aan de tegenstander.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was van ONT. Sietse Jansma vuurde vanaf twintig meter op, maar ook net naast, het vijandelijke doel. ONT bepaalde het eerste deel van de partij het spel met veel balbezit en rust in het spel. De 0-1 na een kwartier kwam dan ook uit de lucht vallen. Een schot vanaf de zestienmeter ging door de handjes van ONT doelman Rory Bruinja. Die maakte dat foutje na 35 minuten weer goed door een strafschop, terecht gegeven door scheidsrechter Smedes uit Garijp, te stoppen. In dezelfde minuut had ONT een goede kans de gelijkmaker te scoren. Jeroen van Wijk legde af op Otto Kooi, zijn inzet miste kracht.

In de tweede helft kreeg ONT goede kansen de gelijkmaker te scoren. Maar een tweede combinatie tussen Van Wijk en Kooi leverde niets op, terwijl Van Wijk daarna twee kansen niet kon verzilveren. De gelijkmaker kwam er een kwartier voor tijd toch. Sietse Jansma zorgde voor paniek bij de Buitepost verdediging en daar profiteerde Henk Bruinsma van. Vier minuten voor afloop werd het 1-2. En dat werd de eindstand omdat in de laatste minuut Mario Dekker in vrije positie de lat raakte waar een doelpunt het meest logisch zou zijn geweest.