90'

Mannen, 1, Groep 2 67

27 augustus 2016 14:30

Smit, H.O.I.

OPEINDE  In een poule met twee 5e klassers en een 4e klasser was 3e klasser ONT het aan haar stand verplicht de ‘poulefase’ winnend af te sluiten. En dat lukte ook. Na de moeizame 2-2 tegen SC Kootstertille en de 5-0 winst tegen Suameer werd er gisteren met maar liefst 10-1 gewonnen van 4e klasser V en V ’68.

ONT creëerde in het begin van de wedstrijd direct al kansjes, maar de eerste échte kans was toch voor de bezoekers. ONT zette te weinig druk waarna er een voorzet volgde. De bal kwam bij Lippe Kleinhuis en het was dat ONT doelman Rory Bruinja zijn doel goed verkleinde waardoor Kleinhuis niet verder kwam dan een schot in het zijnet. Dezelfde spelers van V en V ’68 werd later nog een keer gevaarlijk na balverlies op het ONT middenveld. Nu schoot Kleinhuis voorlangs. Maar dat was al wel bij een 2-0 voorsprong voor ONT. Met bij vlagen aardig spel had ONT de wedstrijd goed onder controle en dat resulteerde in een 4-0 ruststand.

Na rust  lieten de bezoekers iets meer hun tanden zien dan in de eerste helft. ONT moest even schakelen om niet mee te gaan in het meer fysieke spel van V en V ’68. Dat duurde even maar vrij snel won het voetbal en overklaste ONT de Garijpers. Enige smetje was bij een 5-0 stand de eretreffer van V en V ’68. Omringd door een vijftal ONT’ers kreeg Berend Wijmenga alle gelegenheid de bal in het uiterste hoekje langs de grabbelende handen van Bruinja te schieten. Voor de ONT doelman een déjà vu van vorig seizoen, voor ONT coach Uilke Damstra een voorval om nog net niet uit zijn vel te springen. De gedreven Damstra wil juist af van dát soort situaties, ook bij een 5-0 voorsprong. De ONT supporters zien overigens wel dat de hand van Damstra steeds meer zichtbaar wordt. Over de gehele wedstrijd gezien kreeg de tegenstander van het felle ONT niet veel gelegenheid de bal te hebben. De tegengoal was echt een incident. Damstra gebruikte de wedstrijd ook om wat te experimenteren. Zo kwam Hielke Knippels centraal achterin te spelen en ook dat deed Knippels naar behoren. Daarmee de ONT coach wel voor lastige keuzes stellend, want de jonge ONT’er kan eigenlijk op elke positie uit de voeten. De mooiste goal kwam van de voet van Dion Smits. De linkeraanvaller van ONT werd in de tweede helft, spelend voor de eigen dug-out, keer op keer door Damstra aangespoord acties te maken. Dat deed Smits ook wel, maar het ‘eindproduct’ was niet naar behoren. De pass op een medespelers was niet goed of de actie strandde. Tot in de 80e minuut. Bijna letterlijk op de huid gezeten door de ONT coach slalomde Smits langs drie V en V ’68 spelers waarna het schot in de korte hoek de 8-1 betekende. ONT liep daarna uit naar 10-1 waarna de prima leidende scheidsrechter Smit uit Groningen voor het einde floot.

90 10-1; Otto Kooi, via verdediger in balbezit na actie Dennis Bakker

ONT dus door in de beker met spel in opgaande lijn. Dinsdag wordt er nog geoefend tegen zondag 2e klasser St. Annaparochie en daarna volgt zaterdag de eerste competitiewedstrijd. Die is uit tegen Dokkum, aanvang 14.30 uur.