Broekster Boys bijt zich stuk op ONT; 1-1.

Danny Zijnstra (intikker)
32'
Assist: Otto Kooi

13 augustus 2016 14:30

De bezoekers wisten zich geen raad met het compact spelende ONT. Op basis van de kansen had ONT deze oefenwedstrijd moeten winnen, maar de paal en een onterecht afgekeurde goal zaten ONT dwars.

Oefenwedstrijden zijn het mooist als beide partijen er iets aan hebben. En dat was zaterdag zéker het geval. ONT trainer Uilke Damstra was na afloop tevreden; “de jongens ha de opdracht goed útfiert”. Zijn collega Ron de Boer was niet content maar vond de partij uiterst nuttig. Zijn team bleek niet in staat het stugge ONT uit elkaar te spelen. De creativiteit ontbrak en daar moet aan gewerkt worden.

De opdracht die de elf van ONT van de technische staf meekregen was duidelijk; gegroepeerd spelen, eerst de organisatie op orde en van daaruit voetballen. Wat niet betekende dat ONT zich volledig ingroef zoals Broekster Boys dat in de 2e klasse ploegen als Nijland en De Wâlde wel zal zien doen. ONT pakte de opdracht goed op wat zich het best vertaalde in het spel van centrale verdediger Oebele Twijnstra. Waar Twijnstra dinsdag tegen SC Twijzel nog de sterke geur van vorig seizoen met zich meedroeg en dus vaak zijn stek verliet, kwam de verdediger nu niet van eigen helft. Alleen bij corners zette de bank het sein op groen en mocht de kopsterke Twijnstra de oversteek maken.

Uit de eerste corner die ONT kreeg was het ook bijna raak. Wytze Pilat bracht de bal bij de tweede paal waarna Danny Zijnstra de bal via de vingers van de doelman tegen de lat kopte. Aan de andere kant keerde ONT doelman Rory Bruinja een venijnig schot nog net met de voet, maar na een half uur moest Bruinja toch capituleren. En oh oh, wat leek die situatie toch op vorig seizoen. Balverlies op het middenveld, veel ONT’ers al met een voorwaartse gedachte, twee passes en 0-1. Maar een minuut later was het ook al weer 1-1. Stefan Roffel leverde een prima voorzet af, de kopbal van Otto Kooi kwam op de paal, Zijnstra was attent en tekende de gelijkmaker aan.

De tweede helft bleek ONT zeker niet minder dan Broekster Boys. Sterker nog, op basis van de mogelijkheden verdiende ONT de winst. Binnen een kwartier had ONT drie kansen. Eerst ontsnapte Hielke Knippels aan de aandacht van zijn tegenstander, de combinatie met Kooi ging daarna de mist in. De snelle Dennis Bakker zag een inzet op de paal belandden waarna scheidrechter Wopke Wiersma roet in het ONT eten gooide door een zuiver doelpunt van Knippels af te keuren. Voor ONT moest Bruinja een kwartier voor afloop nog een keer aan de bak, maar verder had ONT de zaak keurig onder controle. Het bleef bij 1-1.

Dinsdagavond oefent ONT thuis tegen VC Trynwâlden Zo. Een wedstrijd met een speciaal tintje. Bij VC Trynwâlden is Jan Hulzinga hoofdtrainer terwijl broer Egbert in de zomer de overstap maakte van ONT naar de Oentsjerkers. Aanvang wedstrijd 20.15 uur.