Friese Boys 1

ONT 1, 3e klasse B

20 maart 2010 14:30

Apathisch ONT naar 2-2 tegen Friese Boys

OPEINDE - Misschien dacht ONT het tegen laagvlieger Friese Boys op halve kracht te kunnen doen. Daarin kwamen de Opeindenaren bedrogen uit. De bezoekers toonden wél de juiste wedstrijdmentaliteit, maar na een 0-2 tussenstand was het bij rust toch nog 2-2. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. ONT liet twee punten liggen.

Eigenlijk legde ONT een beschamende partij voetbal op de mat. Slechts het laatste kwartier van de eerste én tweede helft was ONT de bovenliggende partij. Voor het overige had Friese Boys, op basis van beleving, de overhand. Dus was ONT trainer Jan Mulder absoluut niet tevreden: “Nee, natuurlijk niet. We begonnen veel te gemakkelijk aan de wedstrijd. Ik miste strijd en beleving. Dat hoef je niet alleen maar in duels terug te zien, maar ook hoe je op het veld staat. Wat straal je uit? Wat dat betreft moet ik Friese Boys complimenten geven. Zij stonden met de juiste instelling in het veld en wisten wat er moest gebeuren.”

De eerste waarschuwing had ONT al na tien minuten te pakken. ONT doelman Rein Ybema tikte een inzet van Wiebe van de Valle uit de kruising. Vijf minuten later slaagde Sietse Jansma in kansrijke positie er niet in Friese Boys doelman Auke Hoekstra te verschalken. Die kans verbloemde het matige en timide spel van ONT. Friese Boys was veel daadkrachtiger en dat leidde na 25 minuten tot een 0-2 voorsprong. Binnen de minuut scoorde Ronald Nauta twee keer. Voor ONT was dat wel het sein zich te herpakken en wat volgde was een kwartier lang pressie en kansen. ONT kreeg de bezoekers na een half uur weer in het vizier toen een voorzet van Egbert Hulzinga samen met de Friese Boys doelman in het doel belandde. Daarna speelde Steven Kooistra zich vrij maar scoorde niet en zag Jeroen van Wijk een bal van de lijn gehaald. ONT kwam op slag van rust op 2-2. Mario Dekker benutte die een strafschop. Een strafschop die, in de ogen van Friese Boys, véél te gemakkelijk werd gegeven door scheidsrechter Wagenaar uit Drachten.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Opnieuw liep ONT een half uur lang achter de bezoekers aan. Het was aan ONT doelman Rein Ybema te danken dat het geen 2-3 werd. De ONT doelman kon met de vingertoppen nog net een kopbal van Geale de Haan uit de kruising drukken. Net als in de eerste helft pakte ONT het laatste kwartier de wedstrijd weer op. Dat begon met een schot van Danny Zijnstra over het doel en een goede kans voor Egbert Hulzinga die oog in oog met de doelman niet tot scoren kwam. Inmiddels was bij ONT verdediger Mario Dekker doorgeschoven naar het middenveld en dat gaf ruimte aan Friese Boys. Wietze van der Valle punterde naast en net voor tijd liet Wiebe Wielstra na in vrije positie ONT de genadeklap te geven. Voor ONT had de middag een driepunter kunnen zijn toen Jeroen van Wijk in de laatste minuut de bal richting doel kopte. Maar doelman Auke Hoekstra schraapte de bal in de benedenhoek van het kunstgras en voorkwam daarmee een overwinning voor ONT.

ONT speelt a.s. zaterdag uit tegen koploper SC Veenwouden. Aanvang 14.30 uur.