ONT wint oefenpot tegen Gorredijk met 3-1

43'
56'
Assist: Otto Kooi

4 februari 2016 20:15

OPEINDE - ONT won gisteravond het oefenduel tegen zondag 4e klasser Gorredijk met 3-1. Dat gebeurde in een wedstrijd met een chaotische eerste helft en een van ONT kant betere tweede helft.

ONT probeerde in de eerste helft wel druk te zetten, maar dat was met een grote mate van onnauwkeurigheid waardoor er te weinig goede aanvallen te zien waren. Een enthousiast spelend Gorredijk werd met een paar uitvallen wel gevaarlijk en daar viel in de 33e minuut ook de 0-1 uit. Oebele Twijnstra zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker. Met buitenkantje rechts doelpuntte Twijnstra fraai in de lange hoek.

De tweede helft had ONT veel meer controle over de wedstrijd. Gorredijk kwam niet erg vaak meer van de eigen helft en ONT kon de score ombouwen naar een 3-1 overwinning. De 2-1 in de 56e minuut was een fraaie goal. Otto Kooi legde de bal uit een goeie ingooi van Jasper van der Veen prima klaar voor Hendrik Mulder die met een geplaatst schot scoorde. Stond Van der Veen aan de basis van de 2-1, de 3-1 nam de ONT verdediger voor eigen rekening. Zeven minuten na de 2-1 kopte Van der Veen de bal uit een corner van Johan Tjeerdsma tegen de touwen.

Dinsdagavond 9 februari staat voor ONT de volgende oefenwedstrijd op het programma. Er wordt dan om 20.00 uur in Leeuwarden gespeeld tegen Leovardia.