... (penalty)
81'

9 januari 2016 14:00

Engbert Jongsma

OPEINDE - ONT oefende tegen 3e klasser Peilkaan S en won met 3-1. En dat was tegen de stevig aan de weg timmerende Groninger club een prima prestatie. ONT keek al snel aan tegen een 0-1 achterstand maar die werd in de tweede helft omgebogen naar een 3-1 overwinning. A junior Remco van der Wiel was met twee fraaie doelpunten beslissend aanwezig.

En zo won ONT 1 toch wel wat verrassend met 3-1 van 3e klasser Pelikaan S. Een 2e klasser wint van een 3e klasser en dan verrassend? In dit geval wel. Pelikaan S werd de afgelopen drie seizoen kampioen en stoomde als 6e klasser dorpsclub op naar de 3e klasse met nu een gemêleerd gezelschap voetballers die veelal op hoog niveau voetbalden. En dat is niet het niveau waar de club van de flamboyante voorzitter Wim Bulten het bij zal laten. En van die ambitieuze club won ONT dus van met bij vlagen prima voetbal.

Al in de eerste minuut mocht ONT doelman Rory Bruinja aan de bak op een vlammend schot. Vier minuten later kon Bruinja alsnog vissen. De bal werd na een scherpe voorzet van rechts door een ONT'er over de doellijn gewerkt. Dat leek de opmaat tot misschien wel meer doelpunten van de bezoekers maar dat gebeurde dus niet. ONT werd gevaarlijk na individuele acties van Dennis Bakker terwijl Pelikaan S het voetballend wat te ver doorvoerde om tot uitgespeelde kansen te komen. Bovendien had ONT het verder verdedigend aardig op orde.

Ook in de tweede helft bleven de bezoekers het voetballend proberen op te lossen. En het moet gezegd, er waren af en toe ook fijne combinaties te zien. Bovendien beschikte Pelikaan S over enkele voetballers die met een lange pass het spel verplaatsten, maar effectief werd het spel niet. Dat deed ONT beter. De Dennis Stuiver mannen bleven hun eigen spel spelen. En na enkele speldenprikken van Egbert Hulzinga en Teake van der Hoek viel in de 65e minuut de verdiende gelijkmaker. Van der Hoek liet een afgemeten voorzet los waarna A junior Remco van der Wiel bij de tweede paal de bal beheerst binnentikte. Bruinja hield daarna met een puike redding de bezoekers af van de gelijkmaker waarna ONT de voorsprong in de 78e minuut vergrootte. En opnieuw was Van der Wiel de doelpuntenmaker. De jonge middenvelder zette een aanval op via Johan Tjeerdsma. Tjeerdsma kopte de bal op maat terug, het gekromde schot van Van der Wiel in de verre hoek was om van te smullen. De bezoekers geloofden het daarna min of meer wel. Het inmiddels ingevallen fenomeen Freddy de Grooth (goed voor 378 doelpunten in zijn amateurcarrière bij clubs waar de geldbuidel in de boom hing of hangt) kon daar ook geen verandering in brengen. De 3-1 eindstand kwam in de 81e minuut op het scorebord. Oebele Twijnstra scoorde uit een strafschop na een overtreding op Van der Hoek.

Dinsdagavond 12 januari oefent ONT thuis tegen 1e klasser SC Veenwouden. Aanvang 20.15 uur.