5 - 2

Warga 1 (zon)

26 januari 2010

ONT wint ook vierde oefenwedstrijd
OPEINDE - Gisteravond oefende ONT op het eigen licht besneeuwde kunstgrasveld tegen zondag derde klasser Warga. Ook in deze vierde oefenpartij na de winterstop bleef de winst in Opeinde. Het werd 5-2.

Het eerste kwartier was het vooral ONT dat balbezit had. De 1-0 voorsprong, kopbal Danny Zijnstra uit een corner van Marcel van Wijk, was niet onterecht. Warga kwam twee minuten later al op gelijke hoogte en dat was ook het sein om het heft in handen te nemen. ONT kwam er een tijd lang niet aan te pas, mede omdat het slordige spel terugkeerde. Balbezit werd te snel balverlies. Warga profiteerde er niet van, ondanks uitgelezen mogelijkheden. Tegen de verhoudingen in kwam ONT tien minuten voor rust op 2-1. Steven Kooistra liet Jeroen van Wijk de bal binnentikken.

In de rust wisselde ONT trainer Jan Mulder vijf spelers. Meestal komt zoiets het spel niet ten goede, dit keer was dat anders. ONT speelde na rust beter dan voor rust. En beter dan ook vooral in de zin van snellere combinaties en kansen creëren. Na een kwartier breidde de thuisploeg de voorsprong uit tot 3-1. Marcel van Wijk zocht en vond een vrije trap en vanaf 17 meter doelpuntte Van Wijk fraai. Vijf minuten later kwam Warga weer dichterbij toen er uit een voorzet ongehinderd kon worden binnengekopt. ONT bleef de bovenliggende partij met de intentie via combinaties tot acceptabel aanvalsspel te komen. Een kwartier voor tijd mondde die intentie uit in een doelpunt. Jair Salverda werd vrij gespeeld op de rechterkant en zijn voorzet op maat werd door Otto Kooi tot doelpunt gepromoveerd. De 5-2 eindstand kwam tien minuten voor tijd op het scorebord. Arend de Boer passte op Henk Bruinsma en uit diens tikkie-breed schoof Jair Salverda de bal tegen het net.

De koulijdende ONT supporters waren content over een bij vlagen aardig spelend ONT. Trainer Jan Mulder daarentegen is nog lang niet tevreden. Zijn team doet bij vlagen leuk dingen, maar met regelmaat gebeuren er ook zaken die voor Mulder tenenkrommend zijn. En daar wordt op trainingen en in oefenwedstrijden driftig aan gewerkt om zo straks in de competitie goed te gaan presteren.