ONT 1, 3e klasse B

17 april 2010 14:30

Beens , D.J.

Periodekampioen ONT aast op tweede plaats

Berlikum - Omdat ONT met 0-2 won van SC Berlikum en de concurrentie punten verloor, werd ONT afgelopen zaterdag kampioen van de tweede periode. Maar ONT wil meer en heeft de jacht op de tweede (promotie)plaats geopend, met nog drie wedstrijden te gaan.

Niet vaak zal er zo’n groot verschil in een eerste en tweede helft te zien zijn geweest als bij SC Berlikum - ONT. De eerste helft was het aanzien best wel waard. ONT was beter dan de thuisclub en de 0-2 ruststand was een magere afspiegeling van het krachtsverschil. De tweede helft was van beide partijen héél matig en voor het publiek tenenkrommend.

ONT keek de eerste tien minuten een beetje de kat uit de boom om daarna het heft duidelijk in handen te nemen. Er waren wat kansjes voor ONT maar ONT doelman Rein Ybema moest na een kwartier wel even aan de bak om Mark Roersma van scoren af te houden. ONT had opnieuw een “dood” spelmoment nodig om op voorsprong te komen. SC Berlikum doelman Bert Schouten had een vrije trap van Marcel van Wijk niet klemvast en daar profiteerde Mario Dekker van met een intikker. Voor de thuisclub waren André Sopacua en Robert de Zeeuw met schoten van afstand wel dreigend. ONT doelman Rein Ybema had steeds goed het oog er op.

De verdubbeling van de voorsprong voor ONT kwam twee minuten voor rust. Een voorzet van Steven Kooistra leverde een misverstand op in de SC Berlikum verdediging en daar profiteerde Jeroen van Wijk van.

Na rust was er niet veel meer te beleven. Het was beslist hotseknots voetbal en daarbij deden beide parijen niet voor elkaar onder. Rein Ybema moest nog twee reddingen verrichten die voorkwamen dat de thuisclub de aansluitingstreffer scoorde. ONT speelde de partij uit en had in de laatste minuten bijna een derde doelpunt gescoord. Nico de Jong zag een vrije trap uit de kruising worden getikt door invaller doelman Wouter Mak en ook de rebound van Mario Dekker werd een prooi voor de doelman.

Omdat Hardegarijp met 2-0 verloor van De Sweach en Kollum gelijk speelde tegen SC Veenwouden, pakte ONT toch wel verrassend de titel in de tweede periode. ONT 1 is daarmee dus zeker van een nacompetitietoetje. Maar, met nog drie wedstrijden te gaan is ook de tweede promotieplaats nog niet uit zicht. De achterstand op de huidige nummer twee, Kollum, bedraagt drie punten. SC Veenwouden werd door het gelijke spel tegen Kollum kampioen van de derde klasse B.

Overigens was het dubbel feest in Opeinde, want ook ONT 2 pakte de titel in de tweede periode.