3 - 0

BCV 1

23 januari 2010 14:30

ONT wint oefenduel van BCV

OPEINDE - Ook de derde oefenwedstrijd na de winterstop trok ONT met winst over de streep. En waar in de twee vorige wedstrijden het voetbal niet al te goed was, liet ONT nu een goede partij zien. Tegen 2e klasser BCV werd met 3-0 gewonnen, maar een hogere uitslag had zéker gekund.

ONT kwam in de eerste helft na twaalf minuten op voorsprong. Nico de Jong zorgde met een lange bal in het hart van de BCV defensie voor zoveel onrust dat een verdediger de bal over de eigen doelman boogde. Die kreeg er nog een vinger tegenaan, maar de van de lat terugspringende bal werd door Jeroen van Wijk tegen het net gewerkt. In het verloop van de eerste helft had ONT de score al kunnen uitbreiden.  Sjoerd Riemersma en Jeroen van Wijk lieten goede kansen liggen.

In de tweede helft trok ONT het spel nog meer naar zich toe. BCV kwam niet verder dan een paar kansen op kansen, waar ONT kans op kans stapelde. Zo zorgde Gerrit-Jan Kooistra binnen een minuut met twee prima voorzetten voor beste mogelijkheden voor Jeroen van Wijk en Otto Kooi. Marcel van Wijk bracht Steven Kooistra in scoringspositie en Otto Kooi zorgde voor een vrije kopkans voor Wietze Klaver. Het duurde tot de 65e minuut voor de 2-0 op scorebord kwam. Otto Kooi doelpuntte na een voorzet van Steven Kooistra. Met nog een kwartier te gaan strafte Jeroen van Wijk een verdedigingsfout af waarmee de 3-0 eindstand werd bereikt.