1 - 2

Drachten 1

75'

11 augustus 2015 20:15

OPEINDE - De tweede oefenwedstrijd leverde ONT een 1-2 nederlaag op tegen een beter spelend Drachten. ONT slaagde er te weinig in zich onder de vroeg druk zettende tegenstander uit te spelen.

ONT had binnen twee minuten op voorsprong kunnen staan. Uit een aanval via Dennis bakker, Sjoerd Venema en Otto Kooi belandde de bal uiteindelijk een beetje toevallig bij Jaap-Jan van Leeuwen. Die kon onvoldoende kracht aan de bal geven om te doelpuntten. Krachtig was drie minuten later wel de bal van Yorn Sikkenk richting ONT doel. Na balverlies van Rudolf Smedinga peerde Sikkenk de bal vanaf 45 meter over ONT doelman Rein Ybema. Drachten speelde tegen ONT met veel druk op de bal en dat bemoeilijkte de opbouw van de thuisclub. En wel zodanig dat de eigen spitsen eigenlijk uitsluitend werden bestookt met lange ballen of passes uit de richting. Drachten kreeg goede kansen de score uit te breiden maar het bleef bij 0-1.

Na rust was er een iets beter spelend ONT te zien. Beter in de zin, van sneller spel waarmee soms onder de druk van Drachten vandaan kon worden gespeeld. Wel moest Ybema in de 49e minuut Dennis Hardenbol van scoren afhouden die een vrije doortocht kreeg door het ONT centrum. Een kwartier voor tijd kwam ONT op gelijke hoogte. Egbert Hulzinga kopte een voorzet diagonaal in de lange hoek door de handen van de grabbelende Drachten doelman Evenhuis. Maar bij een gelijkspel bleef het niet. Tien minuten voor tijd strafte Drachten balverlies van ONT af. Sikkenk stelde Anton Vredevoort in staat de 1-2 aan te tekenen. Egbert Hulzinga had daarna nog de 2-2 op het hoofd, maar zijn kopbal uit een corner van Dion Smits werd van de lijn gehaald.

ONT coach gebruikte alle fitte spelers van de A selectie. Dat betekent natuurlijk ook dat er van een ingespeeld team dan geen sprake kan zijn. Daar zijn oefenwedstrijden voor en trainers zien dan altijd "aanknopingspunten".

Zaterdag oefent ONT thuis tegen zondag 1e klasser Bergum. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.