1 - 0

Oeverzwaluwen 1

16 januari 2010

ONT zet traditie voort; 1-0 oefenwinst tegen Oeverzwaluwen

OPEINDE - In Opeinde noemen de supporters ONT wel de kampioen van de oefenwedstrijden. En dat klopt wel een beetje. In de winterstop van vorig seizoen veegde ONT achter elkaar 1e en 2e klassers van het veld. Om daarna in de competitie matig te presteren. De oefencampagne na de winterstop startte zaterdag met een 1-0 winst tegen Oeverzwaluwen, toch geen laagvlieger in de 2e klasse.

In de eerste helft wees niets er op dat de winst naar de thuisploeg zou gaan. Oeverzwaluwen speelde veel gemakkelijker maar wist niet tot echte uitgespeelde kansen te komen. ONT liet het bij een enkele speldenprik.

De tweede helft kon ONT wat meer brengen, hoewel de beste kansen in het begin wel voor de bezoekers waren. Die kansen werden niet benut, waarna ONT het heft in handen nam. De kleumende supporters zagen ONT een paar aardige kansen creëren en uit één daarvan werd het 1-0. Jair Salverda bereikte vanaf de achterlijn Otto Kooi en op zijn inzet was de Koudumer doelman kansloos. ONT kreeg daarna nog prima kansen de score uit te breiden, maar dat kwam er niet van.

Zo eindigde de eerste oefenpartij na de winterstop in een 1-0 overwinning. Dinsdag a.s. wacht in Opeinde SC Cambuur A1 als tegenstander. Aanvang 20.15 uur.