Een oefenwedstrijd hoef je niet te winnen; ONT - DWP 2-2

7'
Stefan Roffel (intikker)
25'

10 januari 2015 12:15

OPEINDE - Voor de tweede maal dit seizoen speelde ONT tegen DWP. In de beker werd het eerder 3-3, nu stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord. Saillant detail; in beide wedstrijden verspeelde ONT een 2-0 voorsprong.

ONT speelde het eerste deel van de eerste helft echt overtuigend. Het was het spel dat oefenmeester Dennis Stuiver wil zien. ONT “in the lead”, veel balbezit en balverlies betekent de tegenstander afjagen totdat er weer balbezit is. En dan komen er ook kansen. En daar verzilverde ONT er na zeven minuten één van. Een voorzet van Hielke Knippels ging door de handjes van de DWP doelman waarna Egbert Hulzinga niets anders kon doen dan de bal over de lijn tikken. Langs de zijlijn verzuchtten een paar DWP supporters dat hun cluppie naar een ruime nederlaag zou worden gespeeld door een veel beter ONT. En na de 2-0 in de 25e minuut leek het daar ook wel op. ONT nam de bal over van een oprukkend DWP, Jacco Tuinstra zette Teake van der Hoek aan het werk en die vond op zijn beurt Stefan Roffel. De ONT middenvelder scoorde beheerst. Nog voor rust werd het 2-1. Uit een corner werd met een kopbal gescoord.

Na rust was ONT de regie wel wat kwijt. Dat gaf DWP de kans meer richting ONT goal op te trekken en dat leidde ook tot de gelijkmaker. De bezoekers kregen zelfs uitzicht op de volle winst toen de scheidsrechter wel erg gemakkelijk een strafschop gaf, (matchfixing ;-) ). ONT doelman Rein Ybema stopte die penalty en ook bij de rebound was Ybema baas. En zo bleef het bij 2-2.

Het resultaat van een oefenwedstrijd is bij trainers meestal van ondergeschikt belang. Zo ook bij ONT trainer Dennis Stuiver: “Oefenwedstrijden zijn vooral bedoeld om te inventariseren. Je ziet dingen die je al weet, probeert eens wat uit en ziet dan misschien dingen die je nog niet wist, of juist ook weer wel. En dan is winst of verlies niet het meest belangrijk.”

Dinsdagavond oefent ONT 1 thuis tegen Gorredijk 1, aanvang wedstrijd 20.00 uur.