60'
... (e.d.)
75'

16 augustus 2014 14:30

OPEINDE - Aan ONT zijde was er tegen SDS nauwelijks een “lange bal” te zien. Met combinatievoetbal probeerde ONT SDS op de knieën te krijgen. Dat spel leverde een overwicht op waardoor uiteindelijk een 2-1 overwinning op het scorebord stond.

ONT speelde tegen SDS een wedstrijd waar verzorgd voetbal de boventoon voerde. De ietwat gehandicapte selectie van de tegenpartij (zes spelers naar Lowlands en twee aan het kaatsen), beperkten zich vooral tot verdedigen en loeren op een uitval. Maar zo kent ONT tegenstander SDS ook door de jaren heen. Een taaie tegenstander die de tegenstander opvangt, de bal onderschept en dan de voorwaartsen aan het werk zet. Het was vandaag niet anders, maar ONT had steeds goed grip op de uitvallen van SDS. Door het gecontroleerde spel van ONT ontstond er wel wat een gezapig spelbeeld. Bij de supporters op “Het Dijkje“ ging het over koetjes en kalfjes en was er meer aandacht voor het vrouwelijke schoon langs de zijlijn dan voor de wedstrijd. Dus was de ruststand 0-0.

Na rust was er meer te beleven binnen de lijnen. ONT kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Oebele Twijnstra. Die scoorde uit een rebound nadat Teake van der Hoek, na een prima voorzet van Dion Smits, zijn inzet gekeerd zag door de SDS doelman. De kansen voor ONT namen daarna in aantal toe, maar scoren deed ONT niet. Toch een smetje op het spel van ONT. Iets meer rust in de eindpass en de afrondingen en er zou meer gescoord worden. Nu was er een eigen doelpunt voor nodig, na een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra, om de ONT’s tweede treffer op het scorebord te krijgen. Een onzorgvuldige terugspeelbal leidde in de voorlaatste minuut tot een penalty voor SDS. ONT doelman Rory Bruinja maakte een overtreding en kon de toegekend strafschop niet keren.

Dinsdagavond speelt ONT in Opeinde tegen Leovardia 1. Aanvang 20.00 uur.