Ook in tweede oefenwedstrijd winst voor ONT

Jubbega 1

2 - 3

14 augustus 2014 20:00

Jubbega - ONT oefende tegen zondag 3e klasser Jubbega. Ook deze tweede oefenpartij zette ONT in winst om. Na een 1-0 ruststand en een 2-0 achterstand in de tweede helft werd er toch nog met 2-3 gewonnen.

Ook ONT coach benut de oefenperiode om al zijn spelers aan het werk te zien. Dus reisde ONT met een grote selectie af naar Jubbega. Het eerste kwartier speelde de thuisclub verzorgd voetbal, waar ONT veel te snel van A naar B wilde. En dat leidde tot slordig spel en veel balverlies. Maar na dat kwartier verbeterde het ONT spel en kwamen er kansjes en kansen. Een heel grote kans was er voor Dion Smits. Wat een intikkertje leek, werd een prooi voor de doelman. De enige kans voor Jubbega was ook direct raak. Ruststand 1-0.

Na rust bleef ONT de bovenliggende partij maar dat kon niet verhoeden dat de thuisclub via een uitval in de 52e minuut op een 2-0 voorsprong kwam. Vier minuten later viel de aansluitingstreffer. Gerrit-Jan Kooistra bracht uit een vrije trap de bal voor het doel, Egbert Hulzinga kopte de bal terug waarna Jeroen van Wijk beheerst scoorde. En weer vier minuten later werd het zelfs gelijk. Kooistra bereikte met een voorzet Hulzinga, die controleerde de bal prima tussen twee tegenstanders in om daarna simpel in de korte hoek te scoren. ONT behield na de gelijkmaker een overwicht maar was te gretig op zoek naar nog een treffer. Die kwam er negen minuten voor tijd dan toch nog. Kooistra mocht oprukken over links, kwam geen tegenstander tegen en scoorde 2-3.

Zaterdag staat de derde oefenwedstrijd op het programma. In Opeinde is SDS 1 tegenstander. De aftrap is om 14.30 uur.