Wel winst voor ONT maar niet verder in beker

Oudehaske 1

Mannen, 1, Groep 1 05

30 augustus 2014 14:30

Geertsma, J.L.

OPEINDE - ONT deed wat het moest doen en won met 5-2 van 4e klasser Oudehaske. Maar omdat De Wâlde met 0-1 won bij DWP gaat de kersverse tweede klasser door naar de knock-out fase en is het bekeravontuur voor ONT al weer over.

Een doelpuntenfestijn in de eerste helft en een bijna doelpuntloze tweede helft is wat ONT en Oudehaske het weinige publiek voorschotelden. De bezoekers kwamen al na drie minuten op voorsprong door een vrije trap van Soufian Ihijji. De verraderlijke stuit was ONT doelman Rory Bruinja te machtig. Drie minuten later was de stand weer gelijk. Jeroen van Wijk zette bij een lange bal een mooi blokje waarna Teake van der Hoek alleen op doelman Hendrik Meester af mocht gaan en scoorde. ONT had daarna wel kansen om op voorsprong te komen, maar dat gebeurde pas in de 24e minuut. Uit een corner van Stefan Roffel kopte Van Wijk de bal met een fraai boogje net onder de lat in het doel. Tien minuten later was het weer de beurt aan Oudehaske om te scoren. De ONT verdediging kreeg de bal niet weg en daar profiteerde Giovanni Rigters van. Voor rust scoorde ONT nog twee keer en daarbij was de tegenstander hulpvaardig. Eerst deponeerde doelman Meester de bal pardoes in de voeten van Van Wijk. Die zette Van der Hoek aan het werk en dat betekende 3-2. Al in blessuretijd was Hielke Knippels attent bij een terugspeelbal. Na lang blessureleed zette Knippels zijn terugkeer in de ONT hoofdmacht luister bij met een treffer. Ruststand 4-2.

De tweede helft bracht niet heel erg veel meer. ONT speelde wat zorgvuldiger, hoewel dat direct na rust nog niet het geval was. Gosse-Jorrit Kooistra zag een breedtepass volledig de mist in gaan. Rigters kreeg vrij baan richting Bruinja maar de nummer 11 van Oudehaske zag zijn inzet gekeerd door Bruinja. ONT verhoogde in de 67e minuut de score naar 5-2 met opnieuw wat hulp van de bezoekers. Een ONT pass werd geblokt waarna de bal bij de geheel vrijstaande Sjoerd Venema belandde. Uit de messcherpe voorzet van Venema maakte Van der Hoek zijn derde doelpunt van de middag. Na 90 minuten vond de prima leidende scheidsrechter Geertsma uit Bedum het wel genoeg. Eindstand 5-2 en ondanks die winst ONT dus uit de beker.

Volgende week begint de competitie. ONT speelt dan thuis tegen RWF. Van die ploeg werd vorig seizoen twee keer met 1-0 verloren, dus daar is nog wel iets recht te zetten. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.