ONT VR1

7 - 0

Blue Boys VR1

8 februari 2014 14:30

Met dank aan de heren van ONT1 die geconfronteerd werden met het afbellen van de beoogde schaduw tegenstander konden de dames van ONT vr 1 hun 2e oefenwedstrijd spelen tegen de dames van Blue Boys. Weliswaar  een tegenstander uit de 5e klasse die in het najaar als 2e eindigde maar dat  was dezelfde positie die ONT Vr1 in het voorjaar bekleedde.

De wedstrijd begon pas nadat Sven Kramer zijn wedstrijd had gereden en naar later bleek de winnende. Het betekende wel dat er een positieve sfeer heerste over deze middag,

ONT Vr 1 miste deze middag Heleen en Nynke. Het betekende dat Gooike de laatste vrouw positie innam en naar later bleek een van de opvallendste speelsters van deze middag werd. Sytske, op weg naar herstel vulde de plaats van Nynke, zoals verwacht, foutloos in. Monique en Jacobien waren de invalsters van het 2e team en van de MC. Kirsten. Marije en Doutsen vulden de bank.

In de eerste 6 minuten was het vooral Johanna die de aandacht opeiste, als middenvelder schoof ze prima in en loste 3x een schot op het doel. In die positie speelde ze een van haar betere wedstrijden. Een belofte voor de toekomst .Pas na 15 minuten begon het spel zich te ontwikkelen. Het was dan ook in de 18e minuut dat een goed opgezette aanval van rechts, op aangeven van Willeke, door Alieke doeltreffend werd afgerond. Via de lat kwam de bal achter de doellijn volgens de grensrechter van Blue Boys 1-0. Deze actie van clubgrensrechters komt niet vaak voor. Alle lof naar hem toe. Het tekende ook de sfeer in deze wedstrijd. In de 22e minuut kreeg Alieka weer een kans door een combinatie van Riepkje en Monique. Het was niet raak. In de 23 minuut was het een ingestudeerde corner van Alieke en Riepkje en de laatste scoorde de 2 -0. Een te diepe bal op Willeke in de 24e minuut was echter net te snel gedragen door de zuidwesten wind. 25e minuut: Willeke op Alieka, net naast. 26e minuut de debuutgoal van een prima spelende Monique 3-0. Het zal niet de enige zijn dit seizoen .In de 32e minuut weer een vloeiende aanvalsopzet van Christiene, Gooike,Willke en Alieke 4-0. 36e minuut Riepkje op aangeven van Willeke, hoog in de hoek 5-0. 38e minuut diepe bal op Willeke en inkomende Riepkje scoort de 6 -0.

In de 2e helft wordt er gewisseld van speelsters en posities. Marije op de positie van Froukje, Johanna naar 8, Doutsen die in de 1e helft was ingevallen voor Sytske moest tot haar ongenoegen (begrijpelijk) verhuizen naar het doel omdat Margriet aangeslagen was. Zoals gewend deed Doutsen dit voortreffelijk. Het betekende wel dat men weer moest zoeken naar automatismen, die er toch reeds bestaan in dit team. Pas in de 75e minuut wis ONT nog te scoren. Het was weer Willeke,deze middag de koningin van de assists die de opkomende Riepkje in staat stelde de eindscore op het bord te brengen 7 – 0.

De wedstrijd werd besloten met 3 strafschoppen per team. Bij een oefenwedstrijd, ook nu, krijg je bij speelsters een bepaalde druk om te scoren. Van Blue Boys zijde keek men eerst wat vreemd. Maar uiteindelijk was het  toch een enthousiast slot van de wedstrijd. Want ook dit wilde men niet verliezen. Druk he?!! ONT won met 2 - 0.Door strafschoppen van Riepkje en Johanna. De misser kwam op naam van de topscoorder van deze dag.