1 - 6

ONT VR1

Vrouwen, VR1, Groep 3 8

1 maart 2014 14:00

Zaterdag 1 maart  gingen GOMOS en ONT  de strijd aan  voor een plaats bij de laatste 8 van de Districtsbeker, beide ploegen waren in de najaarscompetitie in de top 3 van hun  4e klasse geëindigd. GOMOS had in een voorgaande bekerronde ONB met 3 – 0 er al uit gewipt en dus verwachtten wij een pittige wedstrijd. De teams die op het moment van onze aankomst in Norg nog aan het voetballen waren  kwamen na afloop van hun  wedstrijden met modder op kousen,billen en vooral onder de schoenen. Grasvelden ? Prima velden had men mij verteld door mensen van GOMOS.

Niets bleek minder waar en naderhand was het intrapveld nog beter dan het speelveld en dat terwijl het intrappen ook al niet best ging vanwege de gesteldheid van het veld. ONT met 5 invalsters, bleek er beter voor te staan dan GOMOS. Zij misten er 6. Hun team werd aangevuld met MC’s, geen ukkies maar flinke meiden.

Dat het een rommelige wedstrijd zou worden kon je naderhand  wel verklaren, maar toen we 10 minuten hadden gespeeld, waren Willeke in de 5e en Alieka in de 9e minuut al doeltreffend geweest.

Doordat we constant op hun helft speelden, waren de ruimtes klein en achter de combinaties zaten de goede ideeën en keuzes, maar verzandden in de vele 1 op 1 duels doordat de balsnelheid te laag was en het veld onverwachtse balwendingen veroorzaakte. We zijn verwend met ons kunstgras. In  de 34 e minuut was het Alieka  die vanuit de draai  de bal tegen de lat schoot, maar deze stuiterde wel achter de doellijn 3 -0. Na  25 minuut rommelig voetbal even ademhalen. In deze helft had Margriet als keepster meer gevoetbald dan ballen in de handen gehad.

De 2e helft wisselde Margriet  met Maaike de Jong als keepster. Een debuut voor haar als  MB keepster in het dames voetbal. Na afloop mag je constateren dat ze het beiden goed hebben gedaan,

waarbij een zweefduik van Maaike na slecht opbouwen het opmerkelijkste moment voor ons was. In deze helft had GOMOS optisch een overwicht, maar Riepkje maakte in de 47e minuut uit de kluts toch de 0-4 door de bal hoog in de hoek te plaatsen. Het voetbal leek eigenlijk nergens meer op, wel bleven de dames hard werken voor het balbezit en desnoods niet te zachtaardig. Dat leverde 2 vrije trappen op voor GOMOS op een 40 meters voor het doel. De eerste bal veraste Maaike in de 72e minuut, 1 – 4, maar de 2e had ze te pakken. Na dit doelpunt werden een aantal van onze dames weer attenter en werd er weer beter gevoetbald.

In de 75e minuut maakte Margriet  haar hernieuwde intrede als voetbalster  en in dat kwartier gooide ze er alles uit wat ze had. Zou dat de ommekeer geweest zijn? want in de 82e minuut kon Froukje doorgaan maar  besloot een dieptepass op Willeke te geven, deze stond echter buitenspel en reageerde er ook niet op, Riepkje reageerde wel  en dook de diepte in en ging op het laatste moment  het duel met de keepster aan, kapte rechts voorlangs en schoot met links de bal in het net. Zeer sterk moment, eigenlijk van alle 3 de dames. In de 83e minuut was het plotseling  zo maar 1 – 6 via doorzetten van Systke en de afwerking van Willeke. Plotseling, omdat ondergetekende het niet had gezien, hij was nog bezig met het noteren m.b.t. de 5e goal. In de laatste 5 minuten was het Willeke die nog 2x de bal hard voorlangs het doel plaatste, doch diverse speelsters bij de 2e paal konden de bal niet tegen de voet krijgen.

Het einde van deze wedstrijd betekende voor ons dat we de achtste finales hadden bereikt.