3 - 0

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

4 mei 2013 14:30

Hoek, E.M. v/d

BURGUM – ONT 1 vocht als leeuwen voor een goed resultaat, maar dat kwam er niet. BCV, tweede op de ranglijst, kreeg in de tweede helft lucht van de achterstand van koploper Leeuwarder Zwaluwen en gaf toen vol gas. ONT hield geen stand en uiteindelijk werd het 3-0.

Wie had gedacht dat BCV het, met een periodetitel op zak en vijf punten achterstand op koploper Leeuwarder Zwaluwen, rustig aan zou doen, kwam bedrogen uit. De Burgumers zetten ONT direct onder druk en al in de derde minuut moest ONT doelman Rory Bruinja vol aan de bak om Steffen Procee van scoren af te houden. Even later liftte Joeke de Vries de bal over en alles en iedereen heen, maar ook over de lat. In de twintigste minuut ontsnapte Erwin van der Meulen over rechts. Vanaf de achterlijn legde Van der Meulen af op Bauke Prins, zijn schot werd een prooi voor Bruinja. ONT kon er niet heel veel tegenover zetten. Een steekballetje van Egbert Hulzinga op Jasper Drenthe werd gezien door BCV doelman Hendrik van der Laan en verder waren er wat kleine pogingen van ONT om in de buurt van het BCV doel te komen die op niets uitliepen. Drie minuten voor rust was er dan een echte reële kans voor de Opeindenaren. Vanaf rechts kreeg Teake van der Hoeke ruimte voor een schot. Dat schot was Van der Meulen te machtig, maar de paal voorkwam een voorsprong voor ONT.

Na rust bleef het voor ONT vechten tegen een aandringend BCV. En eigenlijk was het een beetje wachten op een doelpunt voor de thuisclub. Dat kwam er in 61e minuut. Uit een strakke corner van Procee kopte Cor de Jong raak. Inmiddels was in het Burgumer kamp bekend dat Leeuwarder Zwaluwen op achterstand stond tegen VVI. Dat veroorzaakte dat BCV trainer Uilke Damstra zijn manschappen naar voren tierde om meer afstand te nemen van ONT. Voor ONT had de wedstrijd anders kunnen verlopen als in de 65e minuut scheidsrechter Van der Hoek uit Assen een strafschop niet had weggewoven. De overtreding op Rutmer Dam was een 100% penalty. Om toch te proberen minimaal een gelijk spel te behalen ging ONT één op één spelen. ONT coach Dennis Stuiver dirigeerde Stefan Roffel naar het middenveld. De ONT meerderheid op het middenveld deerde BCV niet. Voor ONT was het zeven minuten voor afloop gebeurd toen Jurre van der Woude de bal ongelukkig in het eigen doel deponeerde. In de 87e minuut zette Robert Stelpstra de 3-0 eindstand op het scorebord.

Omdat ook SDS verloor bleef de afstand met die ploeg vier punten. Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen VVI. De ploeg uit Idskenhuizen bleek tegen Leeuwarder Zwaluwen een reuzendoder. De koploper werd met 3-2 verslagen. In Opeinde wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.