5 - 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

30 maart 2013 14:30

Werkhoven, R

LEEUWARDEN - ONT vergat in het begin van de eerste helft te scoren en kreeg daarvoor een heel dik deksel op de neus. Door individuele fouten was het bij rust 2-0. Een in de tweede helft wel wat aandringend ONT gaf veel ruimte weg waardoor de thuisploeg na rust drie keer kon scoren. ONT scoorde nog wel de “eretreffer” wat een 5-1 eindstand betekende.

Het belang van de wedstrijd Blauw Wit ’34 (BW) - ONT was groot. Beide teams bivakkeren in de degradatiezone van de 2e klasse I en beide teams proberen zich uit die zone te voetballen. ONT kende na de winterstop een goede serie. Uit de laatste vijf duels werden tien punten gehaald. De gastheren haalden uit evenveel duels zes punten. Thuis won ONT met 3-2 van de Leeuwarders. Dat was een wedstrijd met twee gezichten. ONT had in de tweede helft niet veel in te brengen maar de vechtlust van ONT in de tweede helft was BW te veel. BW trainer Luitzen Nijboer, vorige week aandachtig toeschouwer bij ONT - WPB, had blijkbaar zijn lesje geleerd, want de thuisploeg draaide ONT de gehele partij de duimschroeven aan. En ONT slaagde er niet in zich daar onder uit te voetballen. De vrije man op het middenveld werd niet gevonden, er was te snel en te veel balverlies.

ONT begon goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten ontsnapte Jasper Drenthe maar Drenthe had even het overzicht niet om toe te slaan. Twee acties van de Spanjaard Victor Djukic, in de winterstop speelgerechtigd geworden, verraadden zijn uitzonderlijke klasse. Eerst testte Djukic ONT doelman Rory Bruinja met een vlammend schot en even later stuurde de Spanjaard met een subtiel balletje Jeroen de Wind de vrije ruimte in. De Wind schoot voorlangs. ONT kreeg na elf minuten nog een beste kans. Hielke Knippels gaf de bal vanaf de achterlijn voor op Drenthe. Blijkbaar kwam de ONT middenvelder niet goed uit met zijn passen, zijn inzet kwam in ieder geval niet tussen de palen. Een fout van Bruinja was in de 26e minuut de inleiding van de openingstreffer van BW. Bij de tweede paal miste de ONT doelman een hoge bal volledig waarna Arnold Kuperus de bal over de doellijn duwde. Vijf minuten later was het Nico de Jong die BW een handje hielp. En opnieuw profiteerde Kuperus. Een goede aanval van ONT vijf minuten voor rust had ONT de aansluitingstreffer op kunnen leveren. Na een combinatie tussen Teake van der Hoek en Mario Dekker leverde Dekker een puike voorzet waarna Gerrit-Jan Kooistra de bal ineens nam. De inzet werd gekeerd door BW doelman Dennis Dijkstra.

Om de bakens te verzetten paste ONT coach Dennis Stuiver in de rust een driedubbele wissel toe. En ONT wilde ook écht wel proberen terug te komen in de wedstrijd maar BW liet dat niet toe. Andrik Bolding, kopbal over, De Wind met een inzet voorlangs en Jaap Oostra die de bal naast prikte bezorgden ONT nog niet de nekslag. Drenthe kreeg voor ONT nog een aardige kans. Aangespeeld door Van der Hoek koos de ONT’er te snel voor een schot. De bal werd een prooi voor Dijkstra. In de 69e minuut profiteerde Djukic van de ruimte die ONT weg gaf en dat deed de later tot “man of the match” uitgeroepen nummer acht van BW in de 74e en 77e minuut nog twee keer. Met een zuivere hattrick zette Djukic BW op een 5-0 voorsprong. Teake van der Hoek redde voor ONT de eer. Zes minuten voor afloop verschalkte Van der Hoek met een fraaie boogbal de iets te ver voor zijn doel staande BW doelman. Eindstand 5-1.

Zaterdag komt koploper Leeuwarder Zwaluwen op bezoek in Opeinde. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.