8'
Mario Dekker (intikker)
11'

19 februari 2013 20:30

OPEINDE - Gisteravond oefende ONT opnieuw tegen een 1e klasser. Nu was PKC ’83 te gast op het Opeinder kunstgras. De Groningers staan in de 1e klasse zaterdag op een 4e plaats. PKC ’83 kon pas in het laatste deel van de tweede helft het verschil met 2e klasser ONT laten zien. Uiteindelijk werd het 2-4.

ONT keek al snel aan tegen een 0-1 achterstand. Verkeerd uitverdedigen werd in de 6e minuut direct afgestraft. Maar twee minuten daarna was het 1-1. Mario Dekker benutte een strafschop. Het werden de drie minuten van Dekker. Want een minuut later ontfutselde Dekker een verdediger de bal om daarna de doelman met een halve stiftbal bijna kansloos te laten. En twee minuten later zorgde ONT 's aanvoerder uit een corner voor 2-0. Daarna namen de bezoekers met sneller spel het heft wel wat in handen en moest ONT doelman Rory Bruinja handelend optreden. Maar ook ONT liet zich niet onbetuigd met op slag voor rust een beste kans op 3-1. Teake van der Hoek bracht de bal bij Jasper Drenthe maar die liet het feitelijke intikkertje onbenut. Al met al speelde ONT de eerste helft aardig mee met de tegenstander.

De tweede helft liep nog maar net of Bruinja moest al weer aan de bak. De ONT doelman bleef baas in een één tegen één situatie. ONT kon het goede spel in de tweede helft nog een kwartiertje vol houden maar moest toen toezien dat de bezoekers steeds sterker werden. ONT kwam onder druk en uit een corner scoorde PKC ’83 de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werd het 2-3, niet voor het eerst dit seizoen uit een omschakelmoment. De inspeelpass van ONT was niet goed met balverlies, een counter en de 2-3 tot gevolg. De 2-4 eindstand kwam tot stand na een fraaie combinatie door het hart van de ONT defensie.

Zaterdag speelt ONT voor de competitie uit tegen BCV. Aanvang 14.30 uur.