Mario Dekker (schot)
82'

16 februari 2013 14:30

L. Wobbes

OPEINDE - ONT oefende zaterdag tegen derder klasser WTOC uit Oudwoude. Een in de eerste helft onzeker en onrustig ONT zag toe dat WTOC meer verzorgd voetbal op de mat legde dan de thuisploeg. De tweede helft was ONT wel de bovenliggende partij en dat leidde tot een 6-0 winst.

Eigenlijk was de oefenpartij tussen ONT en WTOC best wel een onderhoudend potje voetbal. ONT bakte er de eerste helft niet veel van en dat gaf WTOC de kans gelijkwaardig aan ONT te zijn. Ondanks dat ONT de eerste helft niet in goeden doen was, waren de echte kansen wel voor ONT. WTOC verdedigers haalden kopballen van Nico de Jong en Mario Dekker van de lijn en ook de WTOC doelman moest een paar keer ingrijpen. ONT doelman Rory Bruinja hoefde maar één keer handelend op te treden.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. ONT trainer Dennis Stuiver wisselde enkele spelers en deed enkele omzettingen in het team. Vanaf minuut één had ONT de bezoekers nu wel onder druk en dat leidde als snel tot een doelpunt. Vanaf links verzond Egbert Hulzinga een voorzet en die werd door Jasper Drenthe met een fraaie snoekduik binnen gekopt. WTOC kwam daarna een paar keer in de buurt van het ONT doel, maar echt gevaarlijk werd het niet.  Meest gevaarlijk was nog een schot van zo’n 25 meter afstand. ONT doelman hoorde slechts het suizen van de bal. Via de lat en de rug van Bruinja belandde de bal in handen van de ONT doelman. In de 53e minuut verdubbelde ONT de voorsprong. Danny Zijnstra tikte de bal uit een vrije trap van Hulzinga in het vijandelijke doel.

Omdat ONT versnelde kon WTOC het tempo steeds minder goed bijhouden. De gaten tussen en in de linies werden groter en daar profiteerde ONT van. Nadat er eerst nog een paar kansen waren gemist scoorde ONT in de laatste twaalf minuten van de partij vier keer. Hulzinga scoorde 3-0 met een hard schot in de verre hoek en Mario Dekker zorgde met een geplaatste bal uit een voorzet van Danny Zijnstra fraai voor 4-0. De vijfde goal van ONT was een beauty van Teak van der Hoek. De ONT aanvaller ontving de bal van Hulzinga en haalde net binnen de 16 meter verwoestend hard uit. Via de binnenkant paal verdween de bal in het WTOC doel. Van der Hoek zorgde uit een dieptepass ook voor ONT’s zesde goal.

Dinsdagavond 19 februari speelt ONT thuis tegen zaterdag 1e klasser PKC ’83 uit Groningen. Aanvang wedstrijd 20.30 uur.