Verdienstelijke 2-2 van ONT tegen 1e klasser Viboa

2 - 2

Viboa 1

29 januari 2013 20:30

OPEINDE - In een alleraardigste oefenpartij speelde ONT dinsdagavond met 2-2 gelijk tegen Viboa, de trotste koploper in de zaterdag 1e klasse. De thuisclub deed flinke gedeeltes van de wedstrijd niet onder voor de opponent. Twee verdedigende dwalingen kostten ONT evenzovele goals.

ONT verloor oefenpartijen tegen de middenmoters Bergum en FC Wolvega uit de 1e klasse zondag, maar boekte tegen de fiere koploper (tien keer winst, één keer een gelijk spel) van de 1e klasse E zaterdag een prima resultaat. Na een leuke wedstrijd werd het 2-2. De thuisclub speelde bij vlagen goed voetbal en dat geeft vertrouwen voor de tweede helft van de competitie.

ONT startte overtuigend met kansen voor Jasper Drenthe, bal op de lat, Marten Zantema, schot geblokt en Teake van der Hoek die een bal van de lijn gehaald zag worden. Viboa kreeg een goed kans op een doelpunt na slordig verdedigen aan ONT zijde. Het schot van de vrijstaande Viboa aanvaller ging hoog over. Een kans voor ONT ontstond toen Drenthe een terugspeelbal onderschepte. De ONT’er kon de bal net voor de achterlijn achterhalen maar toen niet meer een geplaatst voorzet afleveren. In dat stadium van de wedstrijd had ONT het betere van het spel. ONT doelman Rory Bruinja moest nog even aan de bak om een schot van afstand via de paal tot corner te verwerken. Het laatste kwartier van de tweede helft lag het initiatief wel wat meer bij Viboa, maar echt gevaarlijk werden de Winsumers niet.

Ook in de tweede helft begon ONT goed. Een kans ontstond er in de 53e minuut. De doelman van Viboa treuzelde bij een uittrap en oefenwedstrijd of niet, leidsman Henk Drewes uit Leeuwarden was onverbiddelijk. Een vrije trap net binnen het strafschopgebied. En daaruit poeierde Van der Hoek de bal snoeihard tegen de paal. Vijf minuten later scoorde Van der Hoek alsnog. De ONT aanvaller verscheen alleen voor de Viboa doelman die de eerste doelpoging pareerde maar Van der Hoek scoorde alsnog met een balletje over de doelman. Viboa trachtte daarna de bakens te verzetten. Het team speelde tien meter hogerop waardoor de ONT opbouw eerder werd gestoord. De gelijkmaker van Viboa in de 71e minuut had daar mee te maken. Bruinja speelde de bal in op Thomas van der Lei die balverlies leed waarna Viboa kon scoren. Vijf minuten later werd het 1-2. Bruinja liet de bal uit een corner door de handen glippen en dat slippertje werd afgestraft. Een teleurstellende tussenstand en dat was ook aan het team te zien. Toch kwam de voor ONT verdiende gelijkmaker nog op het scorebord. En ook nog eens uit een fraaie treffer. Egbert Hulzinga bracht met een balletje buitenkant rechts Van der Hoek in scoringspositie en die faalde niet.

Voor ONT is zaterdag de herstart van de competitie met een uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys. Die wedstrijd zal zeker door gaan omdat in Heerenveen op kunstgras wordt gespeeld indien het hoofdveld wordt afgekeurd. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.0