Doelpuntenfestijn bij ONT - Bergum; eindstand 5-7!

64'
77'
85'

22 januari 2013 20:30

Als je veel doelpunten wilt zien moet je wedstrijden van ONT 1 gaan bekijken. De doelpunten vallen er als rijpe appelen van de boom. In de competitie maar zeker ook in oefenwedstrijden. Wat te denken van oefenuitslagen als 6-7 tegen Balk en 7-2 tegen Bant. En daar werd gisteravond thuis tegen zondag eerste klasser Bergum een 5-7 aan toegevoegd.

Een nederlaag met twee doelpunten verschil tegen een eerste klasser is best te billijken. En vijf keer scoren tegen Bergum is ook niet slecht. Maar de zeven tegendoelpunten zijn dan weer iets te veel van het goede. Bij een aantal doelpunten was de verdediging niet alert genoeg. Overigens zal Bergum trainer Jan Bruin die mening ook hebben over de verdediging van Bergum.

De wedstrijd kende een merkwaardig scoreverloop. De 0-1 lag al binnen drie minuten achter doelman Hedzer Hoekstra. Bij rust prijkte er een 0-3 achterstand op het scorebord en wees nog niets op een korfbaluitslag.

Na rust werd er door beide partijen flink gewisseld. Het werd 0-4 waarna Mario Dekker voor ONT een bal over de doellijn rommelde. Bij 1-5 scoorde Dekker uit een strafschop ONT’s tweede goal . Daarna kreeg ONT doelman Gerrit Jagersma nog twee doelpunten om de oren. Dat bracht de stand dertien minuten voor afloop op 2-7. Een ruime achterstand terwijl ONT voetballend, ook in de eerste helft, best aardige dingen liet zien. Dat werd in de rest van de partij beloond. Door twee goals van Jasper Drenthe en doelpunt van Teake van der Hoek kwam ONT terug tot 5-7. ONT trainer Dennis Stuiver zal blij zijn geworden van de eindspurt van zijn team terwijl Bruin het gespartel van zijn team met argusogen zal hebben bekeken.

ONT oefent vrijdagavond weer thuis in Opeinde. Dan is opnieuw een zondag eerste klasser te gast. Dit keer het FC Wolvega van trainer Jan Mulder.