ONT verliest doelpuntrijke oefenwedstrijd van Balk; 6-7

44'
... (e.d.)
54'

14 december 2012 20:00

OPEINDE - ONT oefende gisteravond tegen zaterdag 1e klasser Balk. Na een 4-2 ruststand werd het uiteindelijk 6-7. De meeste ONT goals ontstonden na balverlies wat de bezoekers met een snelle overname afstraften.

Wat moet je als trainer met een 6-7 einduitslag van een oefenwedstrijd? Nou, zeggen dat je toch zes keer scoort tegen een 1e klasser waarbij een paar goed uitgespeelde aanvallen tot een doelpunt leidden. Maar ook dat er wederom een teveel aan goals tegen werden gescoord. En daarbij werd ook een paar keer duidelijk dat tegengoals niet altijd de ONT achterhoede zijn aan te rekenen. Een aantal keren was er in de opbouw onnodig balverlies en daar profiteerde Balk een paar keer van.

Twee verdedigingsfouten stelden Balk in staat na elf minuten op 0-2 te staan. ONT had in dat stadium moeite met het snellere spel van de bezoekers. Maar gaandeweg de eerste helft nam ONT het heft in handen en door een paar fraaie goals stond er een 4-2 ruststand op het scorebord.

Na rust bracht een strafschop Balk weer op één doelpunt van ONT, werden dat er weer twee door een eigen doelpunt, maar daarna had Balk sterk de overhand. ONT voetbalde niet meer hoe ONT coach Dennis Stuiver ook probeerde dat er weer in te krijgen. Balk kwam langszij en liep uit naar 5-7. In de slotminuut scoorde ONT 6-7.