46'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

10 november 2012 14:30

Mesbah, C.

OPEINDE - ONT verzuimde in het begin van de wedstrijd afstand te nemen van de tegenstander. Dat kwam de thuisclub duur te staan want CVVO scoorde voor rust wél twee keer. Met tien man scoorde ONT direct na rust de aansluitingstreffer, maar na een rode kaart voor ONT doelman Rory Bruinja en de 1-3 uit een strafschop was het afgelopen. De eindstand werd uiteindelijk 1-4.

ONT startte met “oude krijger” Sjoerd Riemersma in de basis. Riemersma deed na vorig seizoen een stapje terug en acteert nu in ONT 2, maar blessures in de A selectie noopten ONT trainer Dennis Stuiver de mandekker op te roepen. ONT startte overtuigend. Na vier minuten dacht Japser Drenthe de ver voor zijn goals staande CVVO doelman Ruben Doorn te verschalken. Zijn doelpoging miste richting. Drie minuten later had herintreder Riemersma zo maar 1-0 kunnen scoren. Uit een corner van Thomas van der Lei kopte de Riemersma rakelings over. De beste kans kreeg ONT een minuut later. Teake van der Hoek ontfutselde een verdediger de bal en kon alleen op doelman Doorn af gaan. Met naast zich de geheel vrijstaande Drenthe besloot Van der Hoek voor eigen succes te gaan. En dat mislukte, de CVVO doelman pakte de inzet van de ONT aanvaller. Ook CVVO kreeg kansen. Na 21 minuten kwam Thomas Miedema volledig vrijstaand in balbezit. De Lemster schrok daar blijkbaar zo van dat zijn schot naast ging. Drie minuten later stond er een onterechte 0-1 stand op het scorebord. Helemaal vanaf de zijlijn verzond Cha Long de Bruin een voorzet. En die zeilde zomaar in de verre hoek in het ONT doel, zonder door iemand aangeraakt te worden. Vier minuten later moest ONT met tien man verder. Danny Zijnstra zette een te harde tackel in op De Bruin en kreeg direct rood van de 19 jarige scheidsrechter Mesbah uit Groningen. De aansluitende vrije trap krulde Miedema om de ONT muur in het doel. Ook met tien man was een hard werkend ONT niet minder dan de gasten. De thuisclub ontbeerde ook een beetje geluk om de aansluitingstreffer te maken. Drenthe had dat kunnen doen, zijn kopbal uit een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra miste de goede richting.

Toch kreeg ONT die zo gewenste aansluiting. Direct na rust blunderde doelman Doorn bij een terugspeelbal en kon Van der Hoek de bal in het lege CVVO doel tikken. Op karakter, Van der Hoek was daarvan de exponent, de aanvaller knokte zich helemaal leeg, en met bij vlagen goed voetbal ging ONT op zoek naar de gelijkmaker. CVVO bleek niet bij machte de tien ONT’ers de wil op te leggen, alleen ONT slaagde er niet in de Lemster verdedigingsmuur om te laten vallen. De tweede rode kaart voor ONT, in de 68e minuut voor ONT doelman Bruinja, bleek uiteindelijk de nekslag voor de thuisclub. Bruinja hield Jelmer Schaap van scoren af maar pakte daarbij man en bal. Van scheidsrechter Mesbah mocht de ONT doelman met direct rood naar de kant. Invaller doelman Rein Ybema had geen verweer tegen de prima strafschop van Miedema. Ook met negen man bleef ONT een positieve spelopvatting hanteren en ook nu bleef CVVO moeite houden met het ONT spel. Natuurlijk lag het aan ONT kant af en toe open maar daar profiteerden de bezoekers maar één keer van. In de 77e minuut volleerde Lourens Visser de bal uit een voorzet fraai tegen het net. Het bleef bij 1-4, een geflatteerde eindstand.

ONT zal het de komende weken zonder Zijnstra en Bruinja moeten doen. Tel de afwezigheid van deze twee spelers op bij het rijtje geblesseerden in de ONT A selectie en de puzzel voor ONT trainer Stuiver wordt alleen maar groter. Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen Grijpskerk. Aanvang 14.30 uur.